28 Mart 2024 Perşembe

3 Ay Süreyle Olağanüstü Hal İlan Edildi !

Darbe girişiminin ardından tüm ülkede 3 ay süre ile olağanüstü hal ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarından sonra “MGK’da darbe girişiminin tüm unsurlarıyla bertaraf edilmesi için olağanüstü hal ilan edilmesini tavsiye kararı alındığını” ifade etti.

Cumhurbaşkanı devamında, Bakanlar Kurulu kararıyla “3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesinin kararlaştırıldığını” duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarından sonra “MGK’da darbe girişiminin tüm unsurlarıyla bertaraf edilmesi için olağanüstü hal ilan edilmesini tavsiye kararı alındığını” ifade etti.

Cumhurbaşkanı devamında, Bakanlar Kurulu kararıyla “3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesinin kararlaştırıldığını” duyurdu.

Erdoğan, bu uygulamanın kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı olmadığının altını çizdi: “Tam tersine bu, değerleri koruma ve güçlendirme amacına yöneliktir.” açıklamasını yaptı.

Olağanüstü hal “Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin ortaya çıkması veya şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması hallerinde” ilan ediliyor. Olağanüstü hal, devletin daha hızlı ve etkin çalışmasını sağlar.

Karar, “Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu’nun da görüşünü aldıktan sonra yurdun bir veya birden fazla bölgesinde veya bütününde, süresi altı ayı geçmemek üzere olağanüstü hal ilan” edilebiliyor.

Olağanüstü hal süresini Meclis değiştirebilir, Bakanlar Kurulunun istemi üzerine, her defasında dört ayı geçmemek üzere, süreyi uzatabilir.

Olağanüstü hal süresince, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, kanun hükmünde kararnameler çıkarabilir.(BA)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi