29 Mart 2024 Cuma

‘3. Dünya Savaşı Su Kıtlığından Çıkacak’

Vatikan temsilcisi katıldığı BM Güvenlik Konseyinde: ”III Dünya Savaşı muhtemelen içme suyunun kısıtlı oluşundan dolayı başlayacak” fikrini öne sürdü.

Vatikan Temsilcisi Başpiskopos Bernardito Ausa, içme suyu sorunu hakkındaki raporlarını Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyine sundu. Bernardito önemli bir paradoksa dikkatleri çekti, “Su yeryüzünün üçte ikisini oluşturuyor fakat buna rağmen içme suyu git gide azalıyor. Bazı bölgelerde coğrafi konumlarından dolayı hep tatlı su sorunu yaşanıyordu, fakat geriye kalan yerlerde bu sorun kontrol eksikliğinden dolayı doğmaya başlıyor. Buna ek olarak doğal yerlerin de zamanla yok edilip iklim değişikliklerin bozulması suyun yapısını bozuyor’’  dedi.

Güvenlik konseyine Afrika’dan gelen temsilciler ise tatlı su sorununa herhangi bir çözüm üretilmezse ülkeler arasında günümüzde var olan toprak ve petrol anlaşmazlıklarına su sorununun da ekleneceğini öne sürdüler.

BM Güvenlik Konseyindeki tartışmalara katılan Monsenyör Ausa, Françesko’nun daha önce 2014 yılının Kasım ayında, su sıkıntısının ciddi bir savaşa yol açabileceği konusundaki yaptığı açıklamalarını hatırlattı.

Vatikan temsilcisinin BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmasında özellikle yoksul bölgelere ulaşan suyun kalitesine dikkat çekti çünkü genellikle sudan dolayı bebekler ve çocuklar arasında dizanteri ve kolera gibi hastalıklar görülmeye başlanıyor bu da aslında  ölümlerin temel nedenlerinden biridir.

Filipinli dini önder: ‘’ Suyun bir meta haline getirilip kontrol altına alınması konusundaki artan eğilimler yoksul kesimin su imkanlarını tehdit ediyor. Gelecek senelerde ise su kaynaklarını kontrol altına alma peşinde düşen uluslararası şirketler arasında da büyük çatışmalar yaşanacaktır’’ dedi.(Olga Daşcinscaia)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi