18 Nisan 2024 Perşembe

300 yıldır Kayıp Kabul Edilen Freskler Bulundu

fresklerRusya’nın Pskov Snetogorsky Manastırında 17. yüzyldan bu yana kayıp olduğu düşünülen freskler bulundu. Restoratörler 17. yüzyıldan beri görülmeyen Doğuş Katedrali’nin freskleri Snetogorsk Pskov Manastırında keşfedildi.
Fresklere katedralinde yapılan çatı restorasyonu çalışmaları sırasında tesadüfen raslandı. Restoratörler bulunan tarihi yapıları temizlediler, koruma bantları sarıp fresk parçalarından oluşan kompozisyonların güçlendirilmesini sağladılar, böylece birkaç yüz yıl boyunca kimsenin görmediği 15. yüzyıl freskleri korunma altına alınmış oldu.
Temizlenen fresk bölümü dünyanın sonu hakkındaki öngörüşlerin anlatıldığı Vahiy kitabındaki kıyamet sahnelerini anlatıyor.
Melnikov,  “Duvar çok renkli işlemelere ve Pskov anıtsal resim geleneklerine ait özelliklere sahip. Tarihi yapıların bir kısmı küçük minyatürlerden oluşuyor, uzun yazıtlar eşliğindeki freskler diğer Pskov anıtlarını da andırıyor. Bu büyük fresk kompozisyonu birçok sahnenin yer aldığı geniş bir mekana sahip. ” dedi.
Pskov Snetogorsky manastırı 18. yüzyılda kuruldu. Doğuş Katedralinde yer alan eserlerin kayıpları tekrarlanan yangınlar ve duvarlara yapılan badanalar sonucu meydana geldi.

Kaynak: http://www.newsru.com/
Çeviren: Olga Dascinscaia

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi