24 Nisan 2024 Çarşamba

368 Gr Ağırlığında Doğan Bebek Hayata Tutundu

23 haftalık hamile olan Ellonn Smart, 368 gr ağırlığında minik bir bebek dünyaya getirdi.

Jaden Wesley adını verdikleri bebekle ilgili olarak annesi, ‘‘Kolları ve bacakları hareket ediyordu. O, bizim küçük mucizemiz’’ diyor.

Doğum Kasım ayına kadar beklenmiyordu. Bebeğin babası Jordan, ‘‘ Tanrı’nın bizi Jaden için seçtiğini biliyorum’’ diyor. Anne tüm hamileliği boyunca sakin kalmaya çalıştı ancak Iowa Metodist Tıp Merkezi’ndeki doktorlar durumun ciddiyetini açıkladığında yıkıldığını belirtiyor. ‘‘ 1-2 gün içinde doğum yapacağımı ve bebeğin hayatta kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylediler. Yıkılmıştım ve kalbim acıyordu’’ diye anlatıyor.

Ancak Jaden hayata tutunmayı başardı. Anne, ‘‘ Jaden’in durumu sabit. Küçük bir enfeksiyonu var, ancak doktorlar harika göründüğünü söylüyor. Anne sütü içiyor ve kilo alıyor.’’ dedi. Çift her gün bebeklerini ziyaret ediyor.

Michigan’daki Grand Rapids DeVos Çocuk Hastanesinden neonatolog Dr. Kristo Haines’e göre, bebeğin önünde uzun bir yol var. Çünkü erkek doğan bebekler hastalık ve enfeksiyon gelişimi bakımından yüksek risk altında.

Haines, ‘‘ Bu bebeklerin bazılarının tamamen iyileştiğini ve akranlarından bir farklarının olmadığını biliyoruz. En önemli şey, erken müdahale. Bu gerçekten çok önemli’’ diyor.

Bebeğin ailesi Jaden’in tedavi masrafları için GoFundMe üzerinden bağış talep ediyor. Bebeğin ağzından yazılan yazıda, ‘‘ 368 gr ağırlığında doğdum. Doktorları hayrete düşürüyorum. Şimdiye kadar benim için ‘şaşırtıcı’ ve ‘olağanüstü’ gibi kelimeler kullanıldığını duydum. Sizce tüm bunlar 1 pound için fena sayılmaz, değil mi?’’ ifadeleri yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi