23 Nisan 2024 Salı

45 Yaşa Aşılama Yarın Başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “aşılama yarından itibaren 45 yaşa düşecek” dedi. Ayrıca Koca, hafta başında 4.2 milyon biontech aşısı geleceğini de açıkladı. Tedbirlerle ilgili de açıklama yapan Koca, “tedbirlerin gevşetilmesi hazirandan sonra değerlendirilir” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs Bilim Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarından itibaren 45 yaşına kadar olan vatandaşların, Covid-19 aşısı randevusu alabileceğini açıkladı. 

Hafta başında 4.2 milyon BioNTech aşısı geleceğini de duyuran Koca, tedbirlerin gevşetilmesinin haziran ayı sonunda değerlendirileceğini duyurdu.

AY SONU AŞI YAŞI HEDEFİ 20

Bakan Koca, pazartesi günü 4,2 milyon doz daha Biontech aşısının geleceğini belirterek, 5’er 5’er indirdikleri aşılama yaşını da yarından itibaren 45’e çekmiş olacaklarını kaydetti. Koca, “Aşı miktarının giderek artması salgın için önemli. Biz o nedenle belirlenen Uğur Hoca’nın bahsettiği şekliyle 30 milyon doz ay sonuna kadar gelirse ay sonuna kadar 20 yaşa kadar indirmek istiyoruz. Yarından itibaren aşılama yaşı aşağıya inmiş olacak. Pazartesi biraz daha gelecek, haftaya çarşamba biraz daha indirmiş olacağız yaşı” ifadelerini kullandı.

GELECEK HAFTA AŞILAMADA YAŞ 40’A DÜŞÜYOR

Bakan Koca, ”Yarın itibarıyla 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak. İkincisi, kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim.

Üçüncüsü ise salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. Bunun için şimdiye tedarik ettiğimiz aşıların yerine kendi aşımızın kullanıma girmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

AŞI SEFERBERLİĞİNDE SON DURUM

Bakan Koca dün yaptığı ilk açıklamada müzisyenlerin, film ve dizi prodüksiyon ekiplerinin bugün itibarıyla aşı olmaya başlayacağını belirtmişti.

Sonraki mesajında da öğretim üyeleri ve üniversite personelinin bugünden başlamak üzere aşı yaptırabileceğini duyurmuştu.

Covid-19 aşısı için; ALO 182, e-Nabız ve MHRS üzerinden randevu alınabilir.

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi