20 Nisan 2024 Cumartesi

5 Hristiyan Podcast İle Çocukları Teşvik Edin

Podcast’ler*, eğlenceden tapınmaya kadar çeşitli konularda popüler bir araç olmaya devam ediyor. Aynı zamanda çocuklar için özel olarak hazırlanmış ve onlara Kutsal Kitap değerlerini öğretmeyi amaçlayan podcast’ler olduğunu biliyor muydunuz? Çocuklar için Hristiyan Podcast’ler arıyorsanız, şanslısınız.

Çeşitli konularda inanç temalı en iyi Hristiyan podcastlerini bir araya getiren yeni bir Hristiyan podcast uygulaması olan Edifi’yi hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Çocuklar için hemen kullanabileceğiniz beş podcast şunlardır:

Çocuklar İçin Kutsal Kitap Hikâyeleri (Kids Bible Stories)

Bu podcast küçük çocuklara İsa Mesih’i öğretmeye yardımcı olan ilgi çekici ve kısa Kutsal Kitap hikâyeleri sunuyor. Aynı zamanda Tanrı Sözü’nün hayata nasıl uygulanacağına dair ‘noktaları birleştirmeye yardımcı oluyor.’ Bu nedenle çocuklarınız evde oynarken veya arabayla seyahat ederken Edifi’de ‘Çocuklar İçin Kutsal Kitap Hikâyeleri’ni’ düşünebilirsiniz.

Kathy’nin Çocukları Hikaye Zamanı (Kathy’s Kids Storytime)

3 ila 12 yaş arasındaki çocuklar için uygun olan podcast, Kutsal Kitap’tan hikâyeler ve hayat dersleri sunuyor.

Discovery Mountain

Discovery Mountain, Kutsal Kitap dersleri hakkında tartışmak yerine, genç dinleyicilere gizem, şarkı ve macera unsurlarını bir araya getiren sesli dramayı sunuyor ve bu süreçte çocuklar İsa hakkında daha fazla bilgi edinmeye davet ediliyor.

Gerçeği Arayanlar: Çocuklar İçin Kutsal Kitap Hikayeleri (Truth Seekers: Bible Stories for Kids)

Tüm ebeveynler için Sherilyn Grant tarafından hazırlanan Gerçeği Arayanlar Podcast’i, çocukları Kutsal Kitap’taki hikâyelere götürüyor ve onları Tanrı Sözü’nün bilgeliğiyle baş başa bırakıyor.

Grant, ”Tanrı Sözü’nü okuyup anlatarak sizin ve ailenizin Tanrı’nın kurtuluş planını, O’nun derin sevgisini ve gerçeğinin yaşamlarımıza uygulanabileceğini net bir şekilde anlamanız için dua ediyorum. Bu hikâyelerin sizler için bir bereket kaynağı olması için dua ediyorum” dedi.

Chuck Swindoll’un Paws&Tales Podcasti

Paws&Tales podcasti, dinleyicilere hakkında her zaman gülebileceği, şarkı söyleyebileceği ve sevgi dolu Tanrımız hakkında keşfedebileceği yeni şeyler bulmayı vaat ediyor. Paws&Tales Podcasti’nin Kutsal Kitap’ın çocuklarınızı teşvik etmesine izin verin.

Paws&Tales ile ilham verici 5 Hristiyan podcast listesi tamamlanmış oldu. Daha fazlasını ister misiniz? Edifi, Kutsal Kitap çalışmaları, evlilik, çocuklar, dua ve seçmeli içerikler olmak üzere birbirinden farklı kategorilerde teşvik edici Hristiyan podcast’ler içeriyor. Edifi uygulamasını hemen indirebilirsiniz. (CP)

(Podcast: Dijital ses dosyası. Dizi halindeki dijital medya ürünlerinin internet üzerinden bilgisayar ve taşınabilir cihazlara indirilebilecek şekilde yayınlanmasıdır)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi