28 Mart 2024 Perşembe

500’den Fazla Nijeryalı Hristiyan Katledildi

Nigerya’nın Güneydoğusunda bulunan Benue şehrininin Agatu bölgesinde 500’den daha fazla Hristiyan köylü radikal Fulani çobanlar tarafından öldürüldü. Nijeryalı milis güçlerinin işlediği saldırılar batı medyası tarafından da yayınlandı.

Radikal Fulaniler, Nijerya’da bulunan terör örgütlerinden Boko Haram’ın yaptığı gibi sadece köylüleri infaz etmiyor, güneye hızlıca yayılıyorlar ve maalesef adelet yerini bulmuyor.

Benue eyaleti polis sözcüsü Moses Yamu yaptığı açıklamada, çoban ve çiftçiler arasında Logo ve Ukum mahalli idare bölgelerinde meydana gelen çatışmalarda 22 kişinin öldürüldüğünü belirtti. Yamu, saldırılarla ilgili geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığını kaydetti.

Öte yandan, hükümeti bu olaylardaki kayıplarla ilgili gerçek rakamları vermemekle suçlayan medya kaynakları ve yerli kamu, geçen 3 günün bilançosunun en az 70 olduğunu savundu.

Boko Haram’dan Daha Kötüler

Dünya genelinde yapılan terör araştırmalarına göre, El-Kaide, IŞİD ve Boko Haram’dan sonra radikal Fulani milisler en korkunç terörist hareketi olarak dördüncü sırada yer alıyor. Boko Haram’dan daha az bilinen bir örgüt olan Fulanilerin yaptığı katliamlar bazı batı medyası tarafından da yayınlandı.  Hatta bazı kişiler bu milislerin dünyanın en korkuncu olduğunu belirtiyor. Benue şehrinin valisi Samuel Ortom, Fulanilerin yaptıklarını şöyle anlatıyor: “Boko Haram bir köye saldırdığında, orada yaşayan kişilerden bazılarını öldürür, bazılarını da kendi birliğine alır. Genellikle erkekleri sınıflandırır. Kadınlara ve çocuklara dokunmaz, ancak Fulaniler, kadın, erkek, çocuk ayırımı yapmaksızın herkesi öldürür. Hatta bebekleri yakar, hamile kadınları öldürür.”

Fulani çobanların, ülkede Hristiyanların çoğunlukta olduğu güney bölgelerinde 18. asır radikal bir reformcu olan Şeyh Osman Dan Fodio’nun öğretilerini yaymaya çalıştığı ileri sürülüyor.(Ö.K)

 

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi