25 Nisan 2024 Perşembe

8 aydır Tutuklu Pastör Serbest Bırakıldı

Çin’de 8 aydır tutuklu olan Pastör Li Yingqiang serbest bırakıldı. 

Çin Hükümeti, sekiz ay hapis cezasına çarptırdığı Early Rain Covenant Kilisesinin pastörü Li Yingqiang’ı ceza sürecini tamamlaması üzerine serbest bıraktı. Hubei Eyaletindeki evine dönen Yingqiang aylar sonra ailesiyle tekrar bir araya geldi. Fakat kefaletle serbest bırakıldığı için bundan sonra düzenli olarak polis karakolunda görünmesi gerekecek.

Pastör Li, geri kalan 99 kilise üyesi ile birlikte Aralık 2018’de düzenlenen baskın sırasında tutuklanmıştı.

Li Yingqiang’ın serbest bırakıldığı haberi Facebook sosyal ağında açılan “Early Rain Covenant Kilisesi İçin Dua Et” sayfası üzerinden paylaşıldı. 

Resmi olamayan Calvinist Hristiyan topluluğu 2006 yılında kurulmuş ve günümüzde 500’e aşkın üyesi bulunmaktadır. 

Pastör Wang Yi de dahil olmak üzere diğer kilise üyeleri gözaltında tutulmaya devam ediliyor. Fakat pastör ve diğer üyelerin gözaltındaki durumu ve nerede olduğu hakkında hiçbir şey bilinmemektedir.

Serbest bırakılan birkaç kilise üyesinin anlattıklarına göre hükümet tutuklanan Hristiyanları “Hükümeti devirmeye teşvik etmek” ile suçluyor. 

Çin’deki bu tür suçlamalar 10 yıl hapisle cezalandırılmaktadır.

Polis ekipleri 9 Aralık 2018’de, Wang’ın evine baskın düzenledi. Tahminlere göre söz konusu baskın Pastör Wang’ın sosyal medya üzerinden dini savaş hakkındaki görüşlerini paylaşması üzerine düzenlenmişti. Pastörün yaptığı paylaşımda; dış ideolojinin “Hristiyan inancına ve düşünce özgürlüğünü savunanların görüşlerine ahlaki olarak uygun olmadığını” yazıyordu.

Hristiyan liderler herkesi Early Rain Covenant Kilisesinin halen tutuklu olan üyeleri ve Pastörü için dua etmeyi çağırıyor.

Haziran ayında, Pastor Wang Yi’nin karısı Jiang Rong ve oğlu, altı ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. (cnl.news/OD)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi