19 Nisan 2024 Cuma

8 Yaşındaki Ressam Mikail Akar ile Yunan Ressamdan Depremzedeler İçin Tablo

Almanya’da “Mucize çocuk” olarak anılan 8 yaşındaki ressam Mikail Akar ile Yunan ressam Niko Nikolaidis İzmir ve Sisam’daki depremzedeler için tablo yaptı. Açık artırmada satılacak tablonun geliri bağışlanacak.

Mikail Akar ile Yunan ressam Niko Nikolaidis

İzmir’de ve Yunanistan’ın Sisam Adasında can kayıplarına neden olan 6,6 büyüklüğündeki deprem kökleri Türkiye ve Yunanistan’a uzanan iki Almanyalı genç sanatçıya ilham oldu.

İlk sergisini henüz dört yaşında açarak, Alman sanat camiasının ilgisini üzerinde toplamayı başaran 8 yaşındaki Mikail Akar ile yine Almanya’da yaşayan 29 yaşındaki ressam Niko Nikolaidis depremde mağdur olanlar için ortak bir tablo yaptılar.

Tablo ortak acıyı ve dayanışma ruhunu yansıtıyor.

Depremin yıkımlara yol açtığı Sisam (Samos) ve İzmir’in ilk ve son hecelerini birleştirerek tablolarına “Samir” adını veren iki sanatçı, açık artırmayla satılacak eserden elde edilecek tüm gelirin bölgedeki depremzelere bağışlayacağını açıkladılar.

Enkazdan Kurtarılan Minik Ayda Onu Çok Etkiledi

Mikail Akar ve ailesi

Minik ressam Mikail’in babası Kerem Akar, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, 30 Ekim’de meydana gelen depremden bir hafta önce Bodrum’da tatilde olduklarını belirterek, “Biz döndükten sonra deprem oldu. Mikail çok etkilendi. Özellikle çocukların ölmesi onu çok üzdü” dedi.

Ayda adlı çocuğun 91 saat sonra enkazdan çıkarılması üzerine Mikail’in deprem konulu bir bir tablo yapmaya karar verdiğini belirten Kerem Akar, “Yunan genç ressam ile tanışıyoruz. Bu deprem bizi de onları da çok yaraladı. Hemen aralarında konuşup karar verdiler. Buluşup bu tabloyu yaptılar. Mikail Türk, Niko Yunan ama acılar ortak. Bu tablo o ortak acıyı ve dayanışma ruhunu yansıtıyor” diye konuştu.

Pop art türü resmin dünyadaki genç temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Yunan sanatçı Nikolaidis ise  aynı ekolün en küçük temsilcisi Mikail  ile birlikte depremzeler için yaptıkları tabloda Türk- Yunan dostluğuna vurgu yapmak istediklerini belirterek, “Biz yeni kuşağız. Sevgi, birliktelik, saygı ve onurlu bir yaşam istiyoruz. Biz buyuz. Gururlu insanlarız” ifadelerini kullandı.

İki sanatçının ortak eseri önümüzdeki günlerde Almanya’da düzenlenecek bir açık arttırmayla satışa çıkarılacak. Satıştan elde edilen gelir İzmir ve Sisam’daki deprem mağdurları için harcanacak. (DWL Türkçe)

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi