20 Nisan 2024 Cumartesi

ABD’de Bir Başepiskoposluk Daha Cinsel İstismar Kurbanlarına 210 milyon Dolar Ödeyecek

ABD’de St. Paul ve Minneapolis Başepiskoposluğu, 450 cinsel istismar kurbanlarına 210 milyon dolar ödeyecek: “Katolik Kilisesi sizi hayal kırıklığına uğrattı”

St. Paul ve Minneapolis Başepiskoposluğu, din adamlarının 450 cinsel istismar kurbanına, Katolik Kilisesi’nin istismar skandalı sebebiyle ABD’deki en büyük tazminatlardan biri olan 210 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul ettiğini açıkladı.

Davaya bakan federal bir hâkim tarafından onaylanması beklenen bu tazminat, yıllardır süren bir anlaşmazlığı çözüyor ve Twin Cities Başepiskoposluğu’nun iflasının yeniden düzenlenmesinin bir parçası olarak yürütülüyor. Episkoposluk yetkilileri, yaklaşık 40 milyon doların başepiskoposluk tarafından ödeneceğini söylerken diğer 170 milyon dolar başepiskoposluğun sigortacıları tarafından ödenecek.

 

Başepiskopos Bernard Hebda, “Bu istismarın, sizden çocukluğunuzu, masumiyetinizi, güvenliğinizi, güvenebilme kabiliyetinizi ve birçok durumda inancınızı çaldığını biliyorum,” “Aile ve arkadaşlarla ilişkiler, cemiyetinizdeki ve kiliselerinizdeki ilişkiler zarar gördü, hayatlar sonsuza dek değişti. Kilise sizi hayal kırıklığına uğrattı. Çok üzgünüm” diye belirtti.

Geçen ay, federal bir temyiz mahkemesi, ABD İflas Hakimi Robert Kressel tarafından alınan Aralık 2017 tarihli bir kararla, kiliselerin ve diğer kar amacı gütmeyen kuruluşların bağımsız olduğunu ve varlıklarının iflas davasında ifşa edilemeyeceğini kabul etti. Yargıç, Aralık ayındaki kararında başepiskoposun ve alacaklıların komitesinin başvurduğu rekabete dayalı yeniden düzenleme planlarını reddetti ve her iki tarafı da arabuluculuğa çağırdı.

Yaklaşık iki hafta önce güvendikleri rahipler tarafından taciz edildiğini söyleyen birkaç kişi, tazminat konusunda bir miktar rahatlama ifade ederken, istismar travmasının yaşamlarında silinmez bir iz bıraktığını da belirtti.

Kurbanları temsil eden bir avukat olan Jeff Anderson, başepiskoposluğun, cinsel tacizle kanıtlara dayanan bir şekilde suçlanan 91 Twin Cities din adamının listesini verdiğini söyledi.

St. Paul ve Minneapolis başepiskoposluğu iflas davasında hem Komite Başkanı olarak görev yapan hem de kurbanlar arasında olan Jim Keenan, “Uzun bir gün oldu. Bu bir zafer. Bu işin henüz bitmediğini biliyorum. Dünyada yapılması gereken çok iş var” dedi.

Ocak 2018’de de New York Katolik Başepiskoposluğu, din adamları tarafından cinsel istismara uğrayan 189 kişiye 40 milyon dolar tazminat ödemişti.(usatoday)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi