25 Nisan 2024 Perşembe

ABD’deki Kiliseler, Silahlı Güvenlik Güçleri Tarafından Korunuyor

ABD’de kiliselere düzenlenen saldırılar artınca, kiliselerin çoğu çareyi silahlı güvenlik ekipleri tarafından korunmada buldu ve cemaatin de silah taşımasına izin verildi.

Araştırmaya göre, pastörlerin yüzde 62’sinin kiliselere düzenlenebilecek olası saldırılarda bir planı olduğu, kilise üyelerinin yüzde 45’inin silah taşıdığı ve kiliselerin yüzde 28’inin ise güvenlik için telsiz iletişimi kullandığı görüldü. Kiliselerin yüzde 23’ü güvenliği silahlı güvenlik güçleri ile sağlarken, yüzde 6’sı ise, ibadetleri sırasında üniformalı polis memuru bulunduruyor. 

Bazı kiliseler ise tamamen farklı düşünüyor. Kiliselerin yüzde 27’si ibadetlerinde ateşli silah bulundurmaya karşı katı bir politika sergilerken, kiliselerin yüzde 3’ü ise, silahlı kişilerin kiliseye girmesini önlemek için girişte metal dedektör kullanıyor.

ABD’de 2000 yılından bu yana kiliselere 19 saldırı düzenlendi. Kayıpların yüksek olduğu bazı vakalar bu konuyu ön plana çıkıyor. Haziran 2015’te 21 yaşındaki bir adamın Güney Karolina’daki Emanuel AME Kilisesi’ne saldırması sonucunda 9 kişi, Kasım 2017’de ise, 26 yaşındaki bir adamın Teksas’ın dışında küçük bir kasabada yer alan First Baptist Kilisesi’ne saldırması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmişti.

2019’ın son Pazar günü 43 yaşındaki bir adamın White Settlement şehrindeki West Freeway Kilisesi’ne saldırması sonucunda 2 kişi hayatını kaybederken, saldırgan ise, kilisenin güvenlik görevlisi tarafından vurularak etkisiz hale getirilmişti.

Lifeway Research Genel Müdürü Scott McConnell, ‘‘Kiliseler, herhangi bir toplumda insanların bir araya geldiği en yaygın yerlerden biri. Bundan dolayı hedef alınıyor. Çoğu kilise bunun farkında ve bir şekilde karşılık vermeye çalışıyor’’ dedi.

Hem doktrinsel hem de bölgesel farklılıklar nedeniyle kiliseler farklı tutumlar sergiliyor. Evangelist pastörlerin yüzde 54’ü güvenliğin bir parçası olarak cemaatin silah taşıması gerektiğini düşünüyor. Pentekostal ve Baptist pastörler de aynı fikirde olup, Metodist, Lutheryan ve Reformcu pastörlerin ise üçte birinden azı silahlı. Güneydeki pastörlerin yüzde 51’i, batıdaki pastörlerin yüzde 46’sı silahlı kilise üyelerine sahipken, bu oran kuzeydoğu kiliselerinde yüzde 33’e düşmektedir.

Polis Şefi Trampus Taylor, birçok kilisenin güvenlik önlemleri almasını, NBC News’e verdiği demeçte, ‘‘50 yıl önce kiliselerde silahlara izin verilmemesi gerektiği söylenebilirdi, ama zaman değişti. Kiliselere düzenlenen saldırılar her yerde gerçekleşiyor’’ ifadeleriyle açıkladı. (CHL)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi