28 Mart 2024 Perşembe

ABDli Pastör: İklim Yasası Kabul Edilene Kadar Yemek Yemeyeceğim

Kongredeki Demokratlar, Başkan Joe Biden’ın milyarlarca dolarlık kömür ve doğal gaz tesislerini yenilenebilir enerjiye geçmeye teşvik edecek 3,5 trilyon dolarlık iklim planını kabul etmesi için çalışırken, ABD Wisconsin’li bir pastör, yasa onaylanana veya yüzde 6 vücut yağına ulaşana dek yemek yemeyeceğini söyledi.

ABD Kenosha’daki Grace Luteryan Kilisesi’nde pastör olan Rev. Jonathan Barker, Facebook üzerinden paylaştığı mesajında, iklim değişikliği konusunda oruç ve dua dönemine başlamak için Tanrı tarafından yönlendirildiğini hissettikten sonra son yemeğini Cumartesi günü saat 16.26’da tavada kızartılmış sebze ve pilav yediğini açıkladı.

Barker, ‘‘Tanrı bu konuda dikkatimi çekmeye çalışıyordu, ancak ben sürekli mazeret uyduruyordum. Yunus gibi orucu ertelediğimde Tanrı’nın tersi yönünde ilerlediğimi hissettim. Ancak bu sabah uyandığımda Tanrı, Yeremya peygamberin yüreğine koyduğu gibi benim de görmezden gelemeyeceğim bir ateş koydu’’ dedi.

Amerika’daki liberal Evanjelik Luteryan Kilisesi’ne bağlı olan Barker, orucunun Pazartesi gününe kadar bitmesini umuyordu, ancak yasanın şimdilik kabul edilmemesi üzerine bir süre daha beklemek zorunda kalacak. Pastör, ‘‘Büyük iklim faturasının Pazartesi veya bu hafta başında geçmesini umuyorum. Eğer gerçekleşmezse bir hafta arayla devam edeceğim ve her hafta nasıl hissettiğimi yakından değerlendireceğim. Ayrıca, vücut yağının yüzde 6’sına ulaştığımda oruca devam etmeyeceğim’’ dedi.

Kenosha pastörü, hükümetin bu hafta iklim değişikliğine yönelik hareketinin korkunç ısınmayı önlemek için türünün tek örneği bir an olduğunu söyleyerek, ‘‘Küresel ısınmayı 1,5 derece ile sınırlamanın yolu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki büyük iklim tasarısını kabul etmek ve bunu Kasım ayında İskoçya’da düzenlenecek 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26) diğer ülkeleri ikna etmek için kaldıraç olarak kullanmaktır’’ dedi.

Pastör, ‘‘Bu hafta ve gelecek haftalar, 500 yıl sonra ya insanlığın korkunç iklim değişikliğinden kurtulduğu veya harekete geçmek için son fırsatı kaçırdığı an olarak hatırlanacak. Komşumuzu sevme yasasının kabul edilmesi için dua ediyor ve oruç tutuyorum. Her Hristiyanı ve iyi niyetli kişiyi, türünün tek örneği olan yasa tasarısının geçmesi için dua ve oruçta bana katılmaya davet ediyorum. Bizler dua edip oruç tutarken, Kongre Üyelerimizin bu tasarıyı geçirmeleri için dua ettiğimizi ve oruç tuttuğumuzu bilmelerini sağlamalıyız’’ dedi. (CP)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi