29 Mart 2024 Cuma

Adana Protestan Kiliseleri Yardım Dağıtmaya Devam Ediyor

Kurtuluş Kiliselerine bağlı Adana Kurtuluş Kilisesi ve diğer Adana Protestan Kiliseleri Mülteciler ve diğer ihtiyaç sahiplerine üç yıldır düzenli olarak yardımlar sunmaya devam ediyor.

Bu yardımların sağlanmasında Türkiyedeki ve Dünyadaki Protestan Kiliseler, Dernek ve kuruluşları olduğu gibi farklı inanç ve görüşlerden bir çok kuruluş, esnaf, eş dost yardımsever insanlar merhametli bir yürekle bağış ve yardımlarda bulunuyorlar.

Yardımların ve diğer tüm ihtiyaçların sahiplerine ulaşması için, Pastör Hüseyin Ocak tarafından kurulan, tamamı Kilise üyesi, 24 saat hizmet veren bir hizmet takımı bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde ise Adana Kurtuluş Kilisesi üyeleri, Adana bölgesinde yaşayan mülteci ve ihtiyaç sahiplerine ayakkabı, bere, çorap, eldiven, mama, bez ve kadınlara alışveriş kartı dağıtımında bulundu.

Yardımların ihtiyaçlarına ulaştığını sosyal medya hesabından duyuran Adana Kurtuluş Kilisesi Pastörü Hüseyin Ocak, bazı çalışmalar ve yardım yapılacak tarihleri sosyal medya hesaplarından yardım eden kuruluşlar ve kişilere bildirmek için yayınladıklarını ve bu yardımları yapan kişilere özel olarak teşekkür ve minnetlerimizi sunduklarını bildirdi.

Engelli mültecilere tekerli sandalye ve koltuk değneği hizmetine de başlamış olduklarını, şimdilik beş kişiye tekerlekli sandalye verdiklerini belirtti. Protez uyumlu ve ilerde ameliyat olması gerekenlere de hizmet edilmesi için sponsor olan kuruluşun resmî prosedürlerini tamamlaması için yoğun bir çaba gösterildiğinin altını çizen Ocak, firmanın Adana’da ve çevresinde bulunan tüm engelli mültecilere gereken yardımı yapmak üzere bölgemizde bir ofis kurulması için çok istekli olduğunun müjdesini de verdi. Ayrıca iki engelli çocuğa pusetlerinin teslim edildiği dört çocuğa daha hazır olan pusetlerinin en kısa zamanda teslim edileceğini söyledi.(SAT-7 TÜRK)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi