25 Nisan 2024 Perşembe

Afganistan’da Çocuklar Ölüm Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Afganistan’da ailelerin “tedavi” düşüncesiyle afyon verdiği çocuklar ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

Afganistan’da ailelerin “iyileşeceği” düşüncesiyle bilinçsizce afyon verdiği çocuklar hayatını kaybediyor.

TOLO News’in haberine göre, Uruzgan vilayetindeki sağlık yetkilileri, ülkede afyonun bilinçsizce hastalanan çocuklara verildiğine dikkati çekti. Kimi ailelerin “hastalığını iyileştireceği” düşüncesiyle çocuklarına afyon verdiğini dile getiren yetkililer, zamanında hastaneye getirilmeyen çocukların hayatını kaybettiğini belirtti.

Doktor Rahmetullah Kamran, “Eğer zamanında gelirlerse, yardım edebiliyoruz ancak zaman geçtikten sonra çocuklar yaşamlarını yitiriyor” dedi.

Bazı aileler ise afyonun zararlı olduğunu bilmediklerini ifade etti.

3 yaşındaki çocuğunun öksürüğünün geçmesi için ona afyon veren bir baba, “Çocuğum çok hastaydı, çok iyi durumda değildi. Gece de hastaneye getirdim” şeklinde konuştu ve çocuğunun şu anda Uruzgan’ın merkez ilçesi Tarinkut’ta bulunan hastanede tedavi altında olduğunu söyledi.

Bir başka baba Sıddıkullah da “Ben de defalarca afyon kullandım. Bu, çocuklarımıza verdiğimiz çok zararlı bir madde” dedi.

Tarinkut Hastanesi yetkililerine göre, son bir yılda “tedavi amaçlı” bilinçsizce afyon verilen 500 civarında çocuk hastaneye getirildi.

Yetkililer, kaç çocuğun yaşamını yitirdiğini ise açıklamadı. (AA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi