25 Nisan 2024 Perşembe

Afrika’da 15. Yüzyıla Ait Kilise Kalıntıları Bulundu

Cambridge Üniversitesi’den  İngiliz arkeologlar Afrika Sahra bölgesinde bulunan Cape Verde adalarında kilise kalıntıları buldular. Cape Verde adası, 15.yüzyılda Portekizlilerin ticaret için kullandıkları ilk yerleşimlerden biri olarak biliniyor.

Cape Verde adasının merkezi olan Cidade Velha’da bulunan kilisenin 1470 yılında inşa edildiği düşünülüyor. Cidade Velha, Portekizli sömürgecilerin en önemli ikinci yerleşim yeriydi.

Arkeologlar,  kilisenin genel planını çizmeyi başardı. Kilisenin dönemin çinileriyle kaplanmış olduğunu ve gotik bir yapıya sahip olduğu anlaşıldı.  Ayrıca kilisenin sel baskını sonucu zarar gören doğu kısmının tekrar inşa edildiği düşünülüyor.

Kilise arazisinde çok sayıda mezara rastlanırken, mezarlardaki kalıntılar aracılığıyla kentin sömürge geçmişi hakkında da bilgi edinildi. Kentin ilk tarihi döneminde yaklaşık bin kişinin kilise yanında bir mezarlığa gömüldüğü sanılıyor.

15. yüzyılda Portekizli denizcilerin gelişiyle, köle ticaretinin önemli noktalarından biri haline gelen ada, 19. yüzyılda köle ticaretini durdurmuştu.

(cnl.news/Olga Daşcinscaia/BA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi