24 Nisan 2024 Çarşamba

Akıllı Tasarım Hareketinin Babası Hayatını Kaybetti

Modern Akıllı Tasarım Hareketi’nin kurulmasına yardımcı olan profesör ve yazar Phillip E. Johnson, 79 yaşında hayatını kaybetti.

‘Darwin on Trial’ ve ‘The Wedge of Truth’ kitaplarının yazarı Johnson, Berkeley – California’daki evinde huzur içinde hayata gözlerini yumdu.

Evolution News’tan David Klinghoffer, Johnson’ı akıllı tasarım hareketinin yol gösterici ruhu olarak nitelerken, dünyadaki birçok bilim insanının hayatını değiştirdiğine değindi. 

1940 doğumlu Johnson, Aurora – Illinois’te büyüdü ve sırasıyla Harvard Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi’nde Hukuk öğretimi gördü. 30 yıldan uzun süredir ders verdiği California –  Berkeley Üniversitesi’nde hukuk profesörü oldu.

1988 yılında The Blind Watchmaker adlı eseri okudu. Ünlü ateist entelektüel yazar Richard Dawkins tarafından yazılan kitap, Evrim Teorisi’nin bir savunmasıydı. Johnson bunun üzerine, karşıt bir yazı yazmaya kendini mecbur hissederek 1991 yılında ‘Darwin on Trial’ adlı kitabı yayınladı. Yaşamın karmaşıklığı gibi konulara odaklanan ve bilimsel sonuçlara açık olan Yaratılışçılığın bir varyasyonu olan Akıllı Tasarım’ın sözcüsü oldu.

2003 yılında, ‘Daniel of the Year’ ödülünü alan Johnson, ‘mahkeme savaşçısı’ olarak adlandırıldı.

Discovery Institute Bilim ve Kültür Merkezi’nin kurucusu olan Johnson’a, kendisine en çok zorlandığı konunun ne olduğu sorulduğunda, ‘‘Dostlarımın ve destekçilerimin beklentilerini karşılamak’’ yanıtını vermişti. ‘‘Ne kadar çok başarılı olursanız, insanlar sizden o kadar çok şey bekler. Ama mücadeleden zevk alıyorum ve aldığım bu çağrı için Tanrı’ya şükrediyorum’’ açıklamasında bulunmuştu. (christianpost.com)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi