18 Nisan 2024 Perşembe

Aleksandr Nevski Katedrali’nin Restorasyonu İçin Bağış Kampanyası Başlatıldı

Bulgar Patrikhanesi, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın sembolü olan Aleksandr Nevski Katedrali’nin onarım ve restorasyon çalışmaları için gereken bütçeyi bir bağış kampanyası başlatarak karşılamayı hedefliyor. 

Katedral çatısının su sızdırması sonucu yapı içerisindeki duvarlarda bulunan tarihi resim ve yazıların hasar görmeye başlaması ile Bulgar Patrikhanesi restorasyon kararı aldı. 

Tarihi katedrali inceleyen mimarlık üniversitesinin uzman ekibi yaptıkları teknik incelemelerin ardından restorasyon çalışmalarının 4 milyon Euro’yu aşabileceğini açıkladı. 

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi Aleksandr Nevski Katedrali’nin restorasyonu için gerekli 4 milyon Euro’yu toplayabilmek için “Tapınağın Onuruna” adlı bağış kampanyası başlattı. 

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, Bulgaristan’ın en büyük tapınağı ihtişamını geri kazanacak. 

Günümüzde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın kalbi ve ruhu olan Aleksandr Nevski Katedrali 108 yıl önce Bulgar halkının bağışlarıyla inşa edildi.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın sembolü olan Aleksandr Nevski Katedrali, Neo-Bizans mimarisine göre inşa edilmiştir. Katedral günümüzde Bulgaristan Patrikliği’ne ev sahipliği yapmaktadır. Sofya’nın baş anıtı olduğu kadar dünyanın da en büyük Doğu Ortodoks katedrallerinden biridir. Aleksandr Nevski Katedrali 3170 metrekarelik bir alana sahip ve kapasitesi 10 bin kişiyi aşıyor.

Aleksandr Nevski Katedrali, Belgrad’daki Aziz Sava Katedrali’nden sonra Balkanlar’daki ikinci büyük katedraldir. (topnovini.bg/O.D)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi