29 Mart 2024 Cuma

Almanya’da Anti-Semitizmin Yükselişi

İbadetten çıktığı sırada saldırıya uğrayan Haham, anti-semitizmin Almanya’da kontrolden çıktığını söyledi.

Haham Yehuda Teichtal, Batı Berlin’in Wilmersdorf semtinde çocuklarıyla beraber sinagogdan ayrıldığı sırada Suriyeli gençler tarafından saldırıya uğradı.
Olay yerine gelen polis ekipleri suçlulardan birini tutuklamayı başardı. Yetkililer daha sonra olayla ilgili soruşturma başlattı.
Saldırıdan sonra konuşan Haham Teichtal, aşırı sağcı grupların güç kazandığını ve anti-semit davranışların Avrupa toplumunda ciddi bir şekilde arttığını söyledi.

İsrail Ulusal Haberleri, ‘‘Maalesef Yahudilere yönelik saldırıları okul bahçelerinde de, Berlin sokaklarında da görmek mümkün.’’ açıklamasında bulundu. Haham Teichtal, Alman halkının çoğunluluğunun anti-semit tutumları bastırmaya kararlı olduğu konusunda umutlu olduğunu belirtti.
Haham, “Berlin’de çoğu insanın Yahudilere karşı bu saldırganlığı kabul etmediğini biliyorum. Onlar da Yahudilerin hakarete uğramadan, şiddete maruz kalmadan ve korkmadan Yahudiliği açıkça yaşayabilmelerini istiyor’’ dedi. “Saklanmayacağız, sevgi, hoşgörü, diyalog ve eğitim üzerine ilişkilerimizi inşa etmeye devam edeceğiz’’ diyerek sözlerine devam etti.
Geçen ay da, Almanya’nın Hamburg şehrinde benzer bir saldırı gerçekleşmişti.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi