19 Nisan 2024 Cuma

Amerika’da Liseye Yapılan Saldırıda Ölü Sayısı 17’ye Çıktı

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Broward kentinde, 19 yaşındaki Nikolas Cruz tarafından bir liseye düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı. Broward Şerifi Scott Israel, kurbanların 12’sinin okul binasında, ikisinin bina dışında, iki kişinin hastanede ve bir kişinin hastane yolunda hayatını yaşamını yitirdiğini söyledi.

Stoneman Douglas Lisesinde yaşanan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şerif Israel, yakalanan saldırganın 19 yaşındaki Nikolas Cruz olduğunu ve AR 15 tipi av tüfeği kullandığını belirtti. Cruz’ın disiplin cezası alarak okuldan atıldığı da verilen bilgiler arasında.Yerel saatle öğleden sonra yaşanan saldırının ardından yerel polisin olaya hemen müdahale ettiği, olay sonrası lisenin kapatıldığı ve tüm öğrencilerin tahliye edildiği aktarıldı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) başlattığı soruşturma ise sürüyor.

Öğrenciler Tatbikat Sandı 

Okuldan kaçmayı başaran bazı öğrenciler, olayı tatbikat sandıklarını söyledi. Yerel basına konuşan öğrenciler, silah seslerinin başladığı sırada yangın alarmının çaldığını belirtti. Koridorlara koşan öğrencileri, öğretmenlerin sınıflarda ve sınıfların içindeki bazı bölmelere geri sokarak koruma altına aldı.

Saldırganı tanıyan bir öğrenci, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Cruz’un çok sayıda silahı olduğunu ve silahlara duyduğu ilgiyi çevresiyle paylaştığını öne sürdü.

Parkland kenti, Miami’nin 72 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Marjory Stoneman Douglas Lisesi, 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir lise.

Trump’tan Mesaj

Öte yandan, saldırıyla ilgili önce Beyaz Saray’da bilgilendirilen ABD Başkanı Donald Trump, olaydan birkaç saat sonra Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Trump, “Dualarımız ve taziyelerimiz, Florida’daki korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarıyla beraberdir. Hiçbir öğrenci, öğretmen ya da başka biri bir Amerikan okulunda kendini güvensiz hissetmemeli” mesajını paylaştı.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi