25 Nisan 2024 Perşembe

Amerikalı Hristiyanlar Kendilerini Mezhepsiz Hristiyan Olarak Tanıtıyorlar

Amerika’da yeni yapılan bir araştırmaya göre, Amerikalı Hristiyanlar kendilerini Protestan ya da Protestanlığın alt bir mezhebine değilde mezhepsiz Hristiyan(Protestanik) olarak tanıtan daha fazla kişi var.

Gallup şirketi 2000 yılında yaptığı araştırmaya göre kendini bir mezhebe ait görenlerin sayılarının %50 düştüğünü son yaptığı araştırmalarda ise bu sayının %30 lu oranlara kadar gerilediğini açıkladı. Yeni yayımlanmış olan bu araştırma geçtiğimiz yılın Haziran ve Ekim ayları arasında, telefon görüşmeleri ile 50 farklı eyaletten toplamda 2,053 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İnançsızlık Arttı

Son zamanlar da yapılan bir çok araştırma da ise kendini herhangi bir inanca mensup olarak görmeyenlerin sayısı 2000 yılından %10 iken şimdi ise bu oran ikiye katlanarak %20 seviyelerine ulaştı.

Mezhepsiz Hristiyanların(Protestanik) Seviyeleri Yükseldi

 Günümüzde Amerika’da Protestan nüfusunun ve kendini mezhebiyle tanıtan kişilerin de sayılarının azaldığı ortaya çıktı. Katoliklerin ise oranlarında herhangi bir azalma söz konusu olmadığı belirtildi.

Kendini mezhepsiz Hristiyan(Protestanik) olarak görenler ise kendilerini Protestanlığa ya da alt mezheplerine(Baptist, Luteran, Metodist…) bağlı olmadan tanıttıkları ve bu durumun son 16 yılda %9 seviyelerinden %17 seviyelerine yükseldiği belirtildi.

Kendilerini mezhepleriyle tanıtan kişiler arasında Baptistler en fazla orana sahip olan topluluk olarak ilk sırayı aldı. İkinci sıra da ise Güney Baptistler’in geldiği belirtildi. (OÖ- KA)

Not: ‘Mezhepsiz Hristiyanlar’ kısaca organize olmamış ‘Protestanlardır ve Hristiyanlık içerisinde ‘Evanjelik’ ve ‘Restorationist’ çizgi arasında yer alırlar.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi