25 Nisan 2024 Perşembe

Amerikalı Kayakçı David Wise: ”Olimpiyatlar geçici. İman ve aile sonsuza kadar!”

Amerikan Takımı kayakçılarından David Wise’ın bir ayağı karda diğeri ise kilisede. David ve karısı Alexandra, Wise’ın büyüdüğü Reno, Nevada bulunan bir kilisenin gençlik grubunda önderlik ediyorlar.

Wise, 2014’de Soçi’de ve 2018 X oyunlarında serbest kaymada altın madalya kazandı. Bu da kendisini Pyeongchang’ da favoriler arasına ekledi.

Fakat bu başarılara aynı zamanda fiziksel ve duygusal acılar eşlik ettiğine dikkat çekti. Kızkardeşinin, bir tekne kazasında bacağını kaybettiğini; kayınpederinin vefat ettiğini, eşinin ciddi bir depresyon geçirdiğini ve oğlunun ciddi bir sağlık krizi geçirdiğini belirtti.

Wise, Pyeongchang’da yarışmak için yola çıkmadan önce bazı sponsorların kendisini bıraktığı bilgisini bloğuna yazdı. “Yarışmada kariyerimin mezarının üzerinde dans eden bazı insanlar vardı ve düşüşümü kutladılar. Ancak, düşmanlarımın tüm silahlarını kül haline getiren seçkin bir azınlığın kayıtsız şartsız sevgi ve desteğini de yaşadım” dedi.

Wise bloğunda düşmanlarına diğer yanağını döndüğünü, olumsuzlukları fırsat ve egzersiz için güce çevirdiğini yazdı. Wise, “Bana gelecek olan şey için beni hazırlayan, tüm trajedinin birikmesine müteşekkirim – bana her şeyi fırsat olarak görmeyi öğrettiler” diye sözlerine ekledi.

Wise, Süleyman’ın Özdeyişleri’nde belirtilen kadın tasvirinde belirtildiği gibi, eşi için ”Benim gerçek servetim” diye bloguna yazdı. Kutsal Kitap’ta Süleyman’ın Özdeyişleri 31: 10-13’de erdemli kadın şöyle tasvir edilir:

”Erdemli kadını kim bulabilir?
Onun değeri mücevherden çok üstündür.
Kocası ona yürekten güvenir
Ve kazancı eksilmez.
Kadın ona kötülükle değil,
Yaşamı boyunca iyilikle karşılık verir.
Yün, keten bulur,
Zevkle elleriyle işler.”

Olimpiyatlara katılmadan önce Wise, “Tüm bunların geçici olduğunu biliyorum ama önemli değil. Sahip olduğum herşey Rab’den ve isterse hepsini benden alabilir. Ben, başarım ya da ismim nedeniyle değil, beni ben olduğum için gerçekten seven ve destekleyen insanlarla çevreliyim” şeklinde yazdı.(christianheadlines)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi