19 Mart 2024 Salı

Amerikalı Pastörler, Pentikost Günü’nde Kiliseleri Açmayı Planlıyor

Kaliforniya’da koronavirüs kısıtlamalarına rağmen 1200’den fazla Pastör 31 Mayıs Pentikost Günü, ibadetlerini yüz yüze gerçekleştirilme sözünü verdi.

Kaliforniya’daki birçok bölgede iş merkezleri, restoranlar ve alışveriş merkezleri gibi işletmelerin açılışına izin verilmesine rağmen, ibadet yerleri kapalı kalmaya devam ediyor.

Kiliseleri temsil eden Avukat Robert H. Tyler, 1200’den fazla pastör tarafından imzalanan kiliselerin marketler kadar önemli olduğunu vurgulayan beyannameyi sundu. Tyler, kısıtlamaların çok katı ve uzun süredir devam ettiğini söyledi.

Pastörlerin imzaladığı mektupta, valilik izni olsun ya da olmasın 31 Mayıs’ta kiliseleri açmayı planladıkları ve gelen ziyaretçilerin sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyarılacakları belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığı, Kaliforniya Valisi Newson’u kısıtlamalar nedeniyle dini grupların anayasal özgürlüklerini ihlal edebileceği konusunda uyarıda bulundu. Başsavcı yardımcısı ve ABD Sivil Haklar Bölümü Başkanı Eric S. Dreiband, restoranların, iş merkezlerinin, alışveriş merkezlerinin ve okulların açılmasına rağmen, ibadethanelerin kapalı tutulması kararını sorguladı.

Bazı kiliseler Newson’un kararına itirazda bulunmasına rağmen, Los Angeles, San Diego ve Sacramento’daki federal yargıçlar tarafından reddedildi. ABD Bölge Hakimi John A. Mendez, ‘‘Halk sağlığının tehlikede olduğu zamanlarda yeni görüşler gündeme geliyor. Hükümet yetkilileri, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını kontrol etmek ve toplumdaki en savunmasız kişilerin yaşamlarını korumak için temel hakları bile sorgulayabilmelidir” ifadeleriyle kısıtlama kararını destekledi.

Pastörler söyledikleri gibi Pentikost Günü’nü cemaatle birlikte geçirebilirse, ilk kez Newson’un kararını uygulamamış olacaklar. Anneler Günü’nde Buttle County’deki Palermo Bible Family Kilisesi, cemaatle bir araya geldi. Pazar ibadetinden sonra yaklaşık 180 kişilik cemaatten birinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Yetkililer katılımcıları takip etmeye çalıştıklarını söyleyerek, ibadete katılan herkesin kendini karantinaya almaları gerektiğini bildirdi.

Pastör Mike Jacobsen, Facebook üzerinden yayınladığı mesajda, ‘‘7 hafta boyunca kilisemizden ve kilise ailemizden uzak kaldık. Bazı kişilerin sıkıntılı dönemde kilise ailesi olarak bir arada olmanın önemini anlayamadığının farkındayım’’ açıklamasında bulundu. (LaTimes)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi