20 Nisan 2024 Cumartesi

Amerikalıların Sadece Yüzde 22’si Doğuş Bayramı’nın Anlamını Biliyor

Yeni bir Lifeway Research araştırması, Amerikalıların sadece yüzde 22’sinin Doğuş (Noel) hikâyesini doğru bir şekilde anlatabildiğini gösterdi. 3-14 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında 1.005 Amerikalı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ankette, katılımcıların yüzde 91’inin Doğuş Bayramı’nı kutladığı görüldü. Sadece yüzde dokuzu Doğuş Bayramı’nı kutlamadığını belirtti.

3-14 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında 1.005 Amerikalı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilen anket

Lifeway Research genel müdürü Scott McConnell, ‘‘Amerikalılar Noel tatilini birçok şekilde kutluyor, sadece çok küçük bir kısmı kutlamıyor. İsa Mesih’in doğuş hikâyesini bilmeyenler bile Noel tatilini gözlemlemenin bir yolunu buluyor” dedi.

Katoliklerin neredeyse tamamı (yüzde 99), Protestanların yüzde 97’si, diğer inanç mensubu Amerikalıların yüzde 74’ü ve herhangi bir inanca sahip olmayanların ise yüzde 82’si İsa Mesih’in doğuşunu kutluyor. Anket ayrıca kadınların (yüzde 94) erkeklere (yüzde 89) kıyasla Noel’i kutlama olasılığının daha yüksek olduğunu gösterdi. Ülke genelinde Ortabatı’da yaşayanlar (yüzde 94), Kuzeydoğu’da yaşayanlara (yüzde 88) kıyasla Noel tatilini kutladıklarını söyleme olasılığı daha yüksek.

3-14 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında 1.005 Amerikalı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilen anket

Amerikalıların çoğu Noel kutlamalarına katılırken, sadece yüzde 22’si Doğuş hikâyesini doğru bir şekilde anlatabiliyor. Ankette katılımcıların yüzde 31’inin hikâyedeki bazı ayrıntıları kaçırabildiği, yüzde 25’i hikâyeye ilişkin sadece hızlı bir genel bakış sunabildiği görülürken, yüzde 17’si herhangi bir anlatımda bulunamadı.

McConnell, ‘‘Kurgusal Noel hikâyeleri her yıl çoğalıyor gibi görünse de, İncil’deki doğuş hikâyesi hiç değişmedi. Buna rağmen Amerikalıların neredeyse yarısı Noel hikâyesini doğru bir şekilde paylaşabileceklerini düşünmüyor. Kiliselerin Aralık ayında sunduğu hizmetler arasında en önemlisi, İncil’de anlatıldığı şekliyle Doğuş hikâyesini paylaşmaktır’’ dedi.

Lifeway Research’e göre, ayda 1 ila 3 kez (yüzde 24) veya ayda dört ila daha fazla (yüzde 45) bir ibadet hizmetine katılan Hristiyanların ayda bir kereden daha az katılanlara (yüzde 13) kıyasla Doğuş hikâyesini doğru bir şekilde anlatabilmeleri daha olası.

Ayrıca evanjelik inanca sahip Amerikalıların (yüzde 46) evanjelik olmayanlara kıyasla (yüzde 15) doğuş hikâyesini bilme olasılığı yaklaşık üç kat daha fazla.

Ankette, eğitim düzeyinin de önemli rol oynadığı görüldü. Buna göre, yüksek lisans (yüzde 35) ve lisans (yüzde 26) mezunu Amerikalıların, lise veya daha düşük eğitim düzeyine sahip olanlara (yüzde 18) kıyasla Doğuş hikâyesini doğru bir şekilde anlatma olasılığı daha yüksek. (CHL)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi