16 Nisan 2024 Salı

Ankara’da Hain Saldırı: 37 Ölü, 19’u Ağır 125 Yaralı

Ankara Kızılay’da dün saat 18.43’te seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla otobüs durağında bekleyen sivillere yönelik bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Başbakanlık Merkez bina, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarına yaklaşık 100 metre mesafede, intihar bombacısı, beyaz renkli BMW marka araçla Başbakanlık Merkez binasına 100 metre mesafedeki Çevik Kuvvet polisinin bulunduğu noktayı hedef aldı.

Saldırgan, bariyer nedeniyle polis noktasına ulaşamayınca belediye otobüsleri ve duraklarının bulunduğu noktada aracı patlattı. Patlamanın etkisi çok büyük bir alanda hasara neden olurken, bir belediye otobüsü ile 5 otomobil tamamen yandı. Bölgedeki binaların camları kırılırken, yoldan geçen 20’ye yakın araçta da hasar oluştu. Saldırganın, bomba yüklü araçla polis noktasına giderken fark edildiği, çevik kuvvet ekibinin havaya ateş açtığı öğrenildi. İlk resmi bilgiye göre, olayda 37 kişi hayatını kaybederken, 19’u ağır olmak üzere 125 kişi yaralandı. Olayı soruşturmak üzere 4 başsavcı vekili 12 savcı görevlendirildi.

Ankara’da vatandaşların en yoğun olduğu, dünkü üniversiteye giriş sınavından sonra öğrencilerin de akın ettiği bölgede meydana gelen terör saldırısından sonra panik yaşandı.

Patlamanın duyulmasının ardından yüzlerce ambulans, itfaiye ve polis ekibi bölgeye sevk edildi. Kızılay’a çıkan tüm yollar trafiğe kapatılırken, yaralılar dakikalar içerisinde ambulanslarla hastanelere gönderildi.

Saldırının hedefinin ise Başbakanlık Merkez bina ile birçok bakanlık ve Genelkurmay’ın bulunduğu bölgede güvenlik önlemleri alan Çevik Kuvvet polisi olduğu belirlendi.

Siyasilerden Tepki Yağdı

Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar, siyasi partilerin genel başkanları, milletvekillerinden de tepki yağdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ankara’nın Kızılay semtinde, 13 Mart 2016 Pazar günü meydana gelen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, bölgede yaşanan istikrarsızlık neticesinde son yıllarda terör saldırılarının hedefi olmaktadır. Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar, güvenlik güçleriyle yaptıkları mücadeleleri kaybettikçe en ahlaksız, en vicdansız yollara başvurarak masum vatandaşlarımızı hedef almaktadırlar. Ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın birlik ve beraberliğine kasteden bu saldırılar, terörle mücadele konusundaki azmimizi asla azaltmamakta, kararlılığımızı daha da artırmaktadır.

Aziz milletimiz, bu hain saldırılar karşısında, her zamankinden çok daha fazla birbirine sarılmakta; teröre, teröriste ve terörün arkasındaki odaklara vakur bir şekilde karşı durarak birliğini perçinlemektedir. Türkiye, millet olarak birbirine kenetlenen kimliğiyle bu zor günleri de elbette geride bırakacaktır. Devletimiz, her türlü terör tehdidi karşısında, meşru müdafaa hakkını kullanmaktan asla vazgeçmeyecektir. Askeriyle, polisiyle, köy korucusuyla tüm güvenlik güçlerimiz, hayatları pahasına, terör örgütleriyle kararlı bir mücadele yürütmektedir. Vatandaşlarımız endişe etmesin, devletimizin tüm kurumlarının milletimizle işbirliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecek, terör dize getirilecektir.

Barışı Hedef Aldılar

–  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin başkentinde, yurttaşlarımıza yönelik düzenlenen bombalı saldırı, ‘ama‘ ve ‘fakat‘ demeden lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir. Bu menfur terör eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu bir kez daha hedef almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sıfatıyla, terörle mücadele konusunda her türlü siyasi sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu kamuoyu huzurunda bir kez daha teyit ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” Öte yandan Kılıçdaroğlu, bugün partisinin MYK’sını olağanüstü toplantıya çağırdı.”

– MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye düşmanları her türlü güvenlik tedbirini aşarak Ankara Kızılay’a taşıdıkları bombaları alçakça patlatarak onlarca masum cana kıymışlar, çok sayıda kardeşimizin de yaralanmasına neden olmuşlardır. Elbette Kızılay’daki hain saldırının detaylarına ulaşılacak; asıl faillerin, kirli niyetlerin ve emri veren mihrakların kimliğiyle beraber bu barbarlığın iç yüzü aydınlatılacaktır. Bu sürecin uzamaması en samimi temennimizdir. Türkiye’nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Ankara Kızılay’da milletimizi tümden sarsan ve kedere boğan bombalı saldırıyı lanetliyorum.”

– HDP Merkez Yürütme Kurulu, “Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz.” (BA)

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

İzmir Azize Helena Cemaati’nin yeni Başpapazı Peder Adrian Baciu Oldu

İzmir Karşıyaka Azize Helena Cemaati'nin yeni Başpapazı Romanyalı Peder Adrian Baciu OFM Conv.’ın görevinin başlangıcı vesilesiyle 14...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi