29 Mart 2024 Cuma

Ankara’daki Mülteci Hizmeti Büyüyor

Ankara Kurtuluş Kilisesi’nin desteğiyle 2015 yılında başlatılan mülteci hizmeti hızla büyüyor.

1 Haziran 2015’te başlayan mülteci hizmetine, Kurtuluş Kilisesi beş ay ev sahipliği yaptıktan sonra Eylül ayında bir mülteci binası kiralandı. Toplamda 208 defa dağıtımın yapıldığı bu hizmet giderek büyümekte. İlk başlarda daha az kişiye yardım etme olanakları varken, şimdi haftada 600 mülteciye kutu ve gerektiği zaman Bim kartıyla yardımı yapılmakta. Ayrıca insanlar kendi sıraları olmadığı halde gelip doktor bakımından da yararlanabiliyorlar.

Birçok kişinin birlikte hizmet ettiği bu mülteci binasında farklı alanlarda yardım sağlanıyor. Kutu dağıtımı ve doktor bakımı en ön planda olsa da bunların yanı sıra çocuklara oyun oynatılan bir oda, isteyenler için dua edilen bir oda ve insanların yardımlarıyla doldurulan bir giysi odası mevcut. Buralarda insanlarla ilgilenen kişiler gönülden hizmet etmekte ve her şey karşılıksız verilmektedir.

Engelli ya da sakat çocukları olan ailelere, bir kuruluşla birlikte yardım sağlanıyor. Ayrıca bebekler için bez ve kış aylarında ısınabilmek için battaniye dağıtımı da yapılmaktadır.

Bu hizmeti sürdüren insanlar, yardıma muhtaç olan bu dostlarımıza sadece kutu yardımı yapmakla kalmak istemiyor. Bu nedenler şimdilik çok küçük olan bir dikiş ekibi kurulmuş durumda. Burada birkaç mülteci kadın telefon-tablet kılıfı, çanta, cüzdan, yastık kılıfı gibi şeyler dikip biraz para kazanabilmekte. Hizmetin hedefi bu şekilde hayatlarını geçindirebilen insanların sayısını olabildiğinde arttırmak ve olabildiğince aileye destek sağlamaktır.

Ruhsal olarak da insanlara destek sağlanmak isteniyor. Bu nedenle imanlı olan veya Hristiyanlığı merak edip, araştıran mültecileri Arap Kilise’sine yönlendiriyorlar. Bu şekilde çok fazla kişi Tanrı ile tanışmış oluyor.(SAT-7 TÜRK/DAP-ANKARA)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi