24 Nisan 2024 Çarşamba

Antakya Ortodoks Kilisesi’nden Çevrimiçi Noel Ayini

Hatay’ın Antakya ilçesinde de farklı bir Noel coşkusu yaşandı. Ortodoks Kilisesi cemaat üyelerinin Covid-19 tedbirleri nedeniyle katılamadığı Noel Bayramı Ayini, sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Antakya Aziz Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi yönetimi, kilisenin sosyal medya hesabını kullanarak 24 Aralık akşamı gerçekleştirilen ‘Kutsal Noel Ayini’nin tümünü canlı olarak yayınladı. Canlı yayınlanan ayin, Antakya cemaati tarafından ilgiyle izlendi.

Coronavirüs kısıtlamaları nedeniyle, cemaat üyeleri olmaksızın, sadece Kilise Pederleri Can Dellüler ve Dimitri Doğum, Koro Üyeleri ile zangoçların katılımıyla icra edilen ayinde ilahiler söylendi ve İncil’den bölümler okundu.

Noel Bayramı ile ilgili bir de vaaz veren Peder Dimitri Doğum, tüm dünya kiliselerinde olduğu gibi bu yıl da Kutsal Noel Ayinini gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak; “Ancak bu yıl maalesef cemaatimize kapalı olarak ayin yapmak zorunda kaldık. Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs nedeniyle uygulanan hafta sonu kısıtlamalarından dolayı yaklaşık bir aydır kiliseleri zaten cemaatimize açamıyorduk, bu bayramda da açamadık. Ama inanıyoruz ki İsa Mesih’in adına nerede toplanıyorsak orası küçük bir kilisedir.

İsa Mesih bir yemlikte dünyaya geldi ve her zaman mütevazı bir şekilde yaşadı. Bugün doğumunu kutladığımız Mesih İsa’nın öğretilerini iyice anlamalı ve bizler de onun gibi mütevazı bir hayat yaşamalıyız. Kilise pederlerimiz ve yönetimimiz adına tüm cemaatimizin Noel Bayramını canı gönülden kutluyorum” dedi.

Peder Dimitri Doğum, ölümlerin ve hastalıkların arttığına da dikkat çekerek Coronavürüs tedbirlerine uyulması ve belirtilen kurallara dikkat edilmesi hususunda cemaat üyelerine uyarılarda da bulundu. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi