20 Nisan 2024 Cumartesi

Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodoks Patriği 10. Yuhanna, İskenderun Aziz Corç Kilisesi’nde

Paskalya haftasını deprem bölgesinde geçiren Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodoks Patriği 10. Yuhanna, İskenderun Aziz Corç Kilisesi’nde ‘Baouth’ Ayini’ni gerçekleştirdi.

Kilise kapısında ellerinde çiçeklerle çocuklar ve cemaat üyeleri tarafından karşılanan Patrik 10. Yuhanna’nın gerçekleştirdiği ayine, patrik ile gelen Episkoposlar Konstantin Kial ve Arsanius Dahdel, pederler, önceki gün Patrik Vekili olarak (Archimandrite) atanması gerçekleştirilen Kıdemli Peder Pavlus Orduluoğlu, İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Nicholas Papasoğlu’nun yanı sıra Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti ile Episkopos Vekili Antuan Ilgıt da katılım gösterdi.

Depremde hayatını kaybeden cemaat üyelerinin anıldığı, sağlık ve dünya barışı için duaların edildiği ayinde koronun söylediği ilahilerde ayine coşku kattı.

Böylesi zor bir dönemde Patrik 10. Yuhanna’nın yanlarında olmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade eden İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur; “10. Yuhanna Hazretleri bugün aramızda, İskenderun Rum Ortodoks cemaati adına kendilerine hoş geldiniz diyorum. Yaşadığımız deprem felaketinden sonra, acımızı dindiren, yüreklerimize su serpen büyük bir bayramı Kadasetli Patriğimiz 10. Yuhanna’nın İskenderun’da olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu deprem felaketinin içimizde açtığı yaraları büyük bir ölçüde hafiflettiğini ifade etmek istiyorum. Depremi yaşadığımız günlerde Kadasetli Patriğimiz iki günde bir beni aradılar, sıkıntıları günü güne takip ettiler, her vesileyle manevi destekleriyle birlikte maddi desteklerini de hiç ihmal etmediler. Burada evlatlarına her şekilde desteklerini sağladıkları için bütün İskenderun cemaatimiz adına kendisine şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu. Teymur, Patrik 10. Yuhanna’ya günün anısına bir hediye verdi.

Tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten ve Diriliş Bayramı’nı kutlayan Patrik 10. Yuhanna ise; “Bugün sevgili evlatlarımız bu Paskalya gününde sizlerle birlikte olmak bizim için de mutluluk verici. Bizler Antakya Kilisesi kurucuları Azizler Petrus ve Pavlus Bayramı’nda sizlerle olmayı planlıyorduk, ancak bu yıkıcı ve elem verici depremden dolayı ziyaretimizi öne alıp acılarınız paylaşmak için sizlerle burada olmak istedik. Kuşkusuz deprem çok büyük bir hadiseydi, ruhlarımızı ve maneviyatımızı ciddi bir şekilde yıkmıştır. Deprem dolayısıyla bölgede yaklaşık 60 evladımızı kaybettik, onlara Tanrımızdan rahmet, ailelerine sabır ve kuvvet diliyoruz, Rab onları bereketlesin” diye konuştu.

Ortodoks ve Katolik kiliselerinin kardeşliğinden de söz eden Patrik 10. Yuhanna; “Ortodoks ve Katolik Kiliseleri arasındaki kardeşliği ve onları bağlayan sevgiyi onaylayan seçkin varlığı için Anadolu’daki Katolik Kilisesi Episkoposu Paolo Bizzeti’ye teşekkür ediyoruz” dedi. Cemaat üyelerine seslenen Patrik; “Ölümden korkmuyoruz ve adaletsizlik içinde yaşamayı reddediyoruz. Çünkü biz hayatın çocuklarıyız” dedi. Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti de bu zor durumdaki cesur ziyareti için Patrik Yuhanna’ya teşekkür etti. Patrik 10. Yuhanna, ayin sonunda kilise bahçesine yeni yapılan salonun açılışını da gerçekleştirerek, cemaat üyeleriyle sohbet etti. (SAT-7 TÜRK/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi