25 Nisan 2024 Perşembe

Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodokslar Patriği 10. Yuhanna’nın Önderliğinde Koronavirüs Tedbirleriyle İlgili Yeni Bir Bildiri Yayınlandı

Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodokslar Patriği 10. Yuhanna’nın önderliğinde ve Kutsal Sinod’un Metropolitleri ile Koronavirüs tedbirleriyle ilgili yeni alınan kararlar cemaat üyelerine sunuldu.

Yeni alınan kararlar şu şekilde;

1- Korona virüsünün yayılmasını engellemeye çalışan resmi kurumların icraatlarına, evde kalma kuralı dahil olmak üzere bütün kurallara uymamız gekektiğini belirtiriz.
2- Kilisemiz çatısı altında bulunan bütün pederlerin ve müminlerin halkın sağlığını korumak için çalışan resmi kurumlardan çıkacak kararlara saygı göstermelerini temenni ederiz.
3- Kutsal elem haftası ayinleri, Dallar Bayramı ve Kutsal Paskalya ayinlerinin halkın ruhsal ve bedensel şifası için sadece Pederler tarafından icra edilmesi, yani Kilise kapılarının kapalı olması ve hiçbir müminin ayinlere dahil olmaması lakin bu ayinlerin canlı yayın vasıtası ile müminlere ulaştırılmasını temenni ederiz.
4- Dileriz ki Paskalya bayramına veda günü olan 27 Mayıs tarihinde bu vebadan kurtulmuş oluruz ve o gün icra edilecek ayin Paskalya ayinin aynısı olduğu için bu ayini müminlerin iştiraki ile icra ederiz ki evlatlarımız bu ayinden mahrum kalmazlar.
5- Kilise Vakıflarının ve ihtiyaç sahiplerine hizmet eden bütün müesseselerin bu dar zamanlarda evlatlarımıza gereken desteği sağlamalarını temenni ederiz.
6- Kilisemiz Rabbimizin insanların yanında olması için, bu sağlık sorununu dünyamızdan kaldırması için, tıbbi bütün hizmetkarları kuvvetlendirmesi için, onları tüm hastalıklardan koruması için, bütün hastaların şifa bulması için, bütün ölülere rahmet için ve vebasal bütün hastalıkları yenmek için Doktorlarımıza, bilim adamlarına ve insan sağlığı için çalışan her bireyin zihinlerine doğru çözüm yöntemlerinin gelmesi için dua etmektedir.
7- Bu kararlar son durumlara istinaden alınmıştır. Rabten dileğimiz bu zor günlerin kısa olmasıdır.
8- Bu hastalıkla ilgili değişik fikirlere ve görüşlere sahip evlatlarımızın görüşlerine saygı duyarak, Daha önce aldığımız bütün kararlar Patrikhanemizin resmi kararı olduğunu belirtiriz. Buna istinaden alınan her muhalif karar Patrikhanemize alınmış muhalif bir karar olarak addedilir ve Kilise yetkilileri sivil sonuçlarından sorumlu değildir.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi