24 Nisan 2024 Çarşamba

Antakya’da Coşkulu Noel Kutlamaları

Protokol Üyeleri ve Kanaat Önderleri Antakya’daki Noel Bayramı Coşkusuna Katıldı

İsa Mesih’in Doğumu’nun kutlandığı ‘Noel Bayramı’ Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da da coşkulu bir şekilde kutlandı. Antakya Aziz Pavlus Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen Noel ayinini Kilise Pederleri Can Dellüller ve Dimitri Doğum yönetti.

Akşam saatlerinden itibaren kiliseye gelmeye başlayan vatandaşlara Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı tarafından hazırlanan küçük hediyeler verildi. İlahilerin okunduğu Noel Ayininde mum yakan Antakyalı Hristiyanlar dünya barışı için de dua ettiler.

Ayinin ardından kilisenin salonunda toplanan cemaat üyeleri bayram kutlamalarını kabul ederken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, diğer protokol üyeleri ve kanaat önderleri de Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’nde Hristiyan vatandaşların Noel Bayramlarını kutladı.

Gerçekleştirilen bu kutlama etkinliğine Hatay BŞB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra Hatay İl Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İl Müftü Yardımcısı Cafer Erol, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Hatay Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Antakya İlçe Başkanı Ramiz Parlar, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Ziyaret sırasında konuşan ve Noel Bayramı’nın ülkeye barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil; “Sevginin başkenti Antakya’da, bir Noel Bayramı’nı daha kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bayramlarımız ve kutladığımız özel günlerimiz bizleri sevgi ile birbirimize yakınlaştırmakta ve uzlaşı kültürünün artmasına da vesile olmaktadır. Gerek yurdumuza gerekse komşu ülke Suriye’de devam eden insan hayatının hiçe sayıldığı dram ile yurdumuzun her bir köşesinden gelen şehit haberlerinin bir an önce son bulmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hatay’ın birlik ve beraberlik içerisinde yaşanan örnek bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Savaş ise; “Bugün, Hristiyan kardeşlerimizin Noel Bayramlarını kutlamak amacıyla bir aradayız. Biz her zaman her özel günümüzü iyi niyetle sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik içinde kutluyoruz. Ama maalesef Hatay ve civarında Irak’ta, Suriye’de ve Ortadoğu’nun bir çok bölgesinde kaos ortamı mevcut. Bizler bu kaos ortamından uzaklaşmak amacıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Bugün üç semavi dinin temsilcileri ile de bir aradayız. Bugün Hıristiyan kardeşlerimizin en önemli günüdür. Hıristiyan kardeşlerimizin Noel Bayramlarını kutluyorum. Sevgi, barış ve hoşgörünün hâkim olduğu bir dünya olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hatay’ın renkli mozaiği ile oldukça önemli bir şehir olduğunun altını çizen Hatay ili Vali Yardımcısı Volkan Köksal; “Hatay çok müstesna bir şehir. Bizler de şüphesiz bu müstesna şehrin evlatları olmaktan oldukça mutluluk duyuyoruz. Hatay’daki barış ve huzur ikliminin tüm dünyaya yayılmasını temenni ediyorum. Hatay Valisi Sayın Erdal Ata ve şahsım adına Hıristiyan vatandaşlarımızın Noel Bayramlarını kutluyorum. Hatay’daki birlik ve beraberliğin vermiş olduğu güçle nice bayramlar diliyorum” dedi.

Kutlamanın ardından misafirlerin tek tek Noel Bayramlarını kutlayan Başkan Savaş, yeni bir yılın sevgi, barış, hoşgörü, huzur ve sağlık getirmesi temenninde bulunarak onlara Noel sepeti hediye etti.

(İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun / SAT-7 Türk Haber)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi