28 Mart 2024 Perşembe

Antakyalı Ortodoks’lardan Şölen Havasında ‘Paskalya’ Kutlaması

Hristiyanların büyük bayramlarından olan, İsa Mesih’in ölümden dirilişi anlamını taşıyan Paskalya Bayramı, Antakya’da yaşayan Ortodokslarca da coşkuyla kutlandı. Antakya Aziz Petrus ve Pavlus Kilisesindeki ayinin, bahçede gerçekleştirilen bölümü oldukça renkli ve coşkulu geçti. Hep bir ağızdan söylenen ilahiler, bu coşkuya doruğa taşıdı.

Antakya Ortodoks Kilisesi’nde, sabahın erken saatlerinde ayine gelen Hristiyan vatandaşlar mum yakarak dualar etti. Antakya Patrikhanesine bağlı Selefkiya Episkoposu Patrik Vekili Efram Maluli’nin yönettiği ayine, Kilise Pederleri Jan Dellüler ve Dimitri Doğum da eşlik etti.

İncil’den bölümler okunduğu ve ilahilerin söylendiği ayinde barış mesajları da verildi. Kilise bahçesinde devam eden ayinde, konfeti gösterisi gerçekleştirildi. Ayin sonrası cemaat üyeleri Kilise Vakfınca düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek hem yumurta tokuşturdu hem de bayramlaşarak, bayram sevincini paylaştılar.

Kahvaltıya Protokol de İştirak Etti

Kahvaltıya Hatay Valisi  Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Antakya Katolik Kilisesi Papazı Domanico Bertogli, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve Hristiyan vatandaşlar katıldı.

Kahvaltıda konuşan Ortodoks  Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil; “Paskalya Bayramını bir başka coşku ile kutlayan, şehrin sokaklarında yürürken Paskalyayı hissettiren kenttir Antakya. Bu şehirde doğmuş olup da bu şehirden bir şekilde göç edenlerin bayram kutlamaya özlemle geldiği kenttir Antakya. Şiddetin ve nefretin yaygınlaştığı dünyamızda kökeni, inancı ve felsefi görüşü ne olursa olsun insanların kardeşçe yaşaması, gelenek ve göreneklerini paylaşması, huzurun ve barışın egemen olması en büyük dileğimizdir” şeklinde konuştu.

Yapılan yemek duasının ardından  Hatay Valisi  Erdal Ata ile Ortodoks  Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ve Antakya Patrikhanesine bağlı Selefkiya Episkoposu Patrik Vekili Efram Maluli ile yumurta tokuşturdu. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret Kilisesi;...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi