25 Nisan 2024 Perşembe

Antakyalı ve Samandağlı Çocuklar Buluştu

Hatay’da iki kardeş kilise olan Antakya Ortodoks Kilisesi ile Samandağ Ortodoks Kilisesi’nin ilk ve ortaokul yaş grubundaki çocukları, Samandağ Kilisesi yöneticileri ve pederlerinin misafiri oldular. Antakya Kilisesi heyetinin Samandağ Kilisesine yapmış oldukları ziyaret oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Her iki yöre kilisenin çocukları hep birlikte yemek yediler, gezdiler ve doyasıya oyunlar oynadılar.

Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesinin organizasyonu ile 5-13 Yaş Grubu çocuklara Samandağ Gezisi tertip edildi. Hem Antakya hem de Samandağ Kilisesine bağlı çocuklar, buluştukları Samandağ’da oldukça güzel vakitler geçirdiler.

Gezi programı çerçevesinde çocuklar ve beraberindeki aile büyükleri önce Samandağ Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesini gezdiler ve birlikte dualar ettiler. Çocuklar daha sonra yine Samandağ’a bağlı Vakıflı Köyüne giderek Vakıflı Ermeni Kilisesini ziyaret ettiler. Burada da dualar eden ve mum yakan çocuklar kilise hakkında bilgiler aldıktan sonra Çevlik Sahilinde gezerek Çocuk Parkında oyunlar oynadılar.

Samandağ Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesi Salonunda da oyunlara eşlik eden Samandağlı ve Antakyalı Çocuklar, Samandağlı Bayanların hazırladığı ikramları da afiyetle yediler.

Çocuklara Samandağ Gezisi boyunca Antakya Ortodoks Kilisesi Pederleri Dimitri Doğum ile Pavlus Orduluoğlu ve Samandağ Ortodoks Kilisesi Pederleri Trifon Yumurta ile Dimyan Yakupoğlu eşlik ettiler.

Samandağ gezisini tertip eden Antakya Kilisesi idarecileri; “Bizleri çok güzel şekilde ağırlayan Kardeş Kilisemiz olan Samandağ Kilisesinin Pederlerine ve yetiştirdikleri güzel kalpli çocuklarımıza, ikramlarda bulunan sevgili annelerimize teşekkür ederiz” diyerek kendilerini ağırlayan Samandağ halkına şükranlarını ilettiler. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi