25 Nisan 2024 Perşembe

Antalya’nın Uçarsu Şelalesi Kurudu

Antalya’nın Kaş ilçesindeki Batı Toroslar’ın en yüksek ikinci tepesi olan 3 bin 24 rakımlı Akdağ’ın eteklerinde bulunan Uçarsu Şelalesi kurudu. Daha önce gürül gürül akan suyuyla görmeye gelenleri büyüleyen doğal güzellikte tek damla su kalmadı. Şelalenin iki farklı anı havadan drone kamerası ile görüntülenirken, akan sudan geriye kurumuş yosunlar kaldı.

Antalya’nın Kaş ilçesi Gömbe Mahallesi’nin hemen üst kısmında bulunan, Batı Toroslar’ın en yüksek ikinci tepesi olan 3 bin 24 rakımlı Akdağ’ın eteklerindeki Uçarsu Şelalesi, her yıl ülke içerisinden ve yurt dışından onlarca ziyaretçi ağırlıyor.

Denizden yaklaşık bin 800 metre yükseklikteki şelalenin suyu, Gömbe Yaylası’nın yanında bulunan Çayboğazı Barajı’na akıyor. Barajda toplanan su Gömbe ve Elmalı ovalarına hayat veriyor. Toroslar’dan fışkıran suların bir bölümü borulara alınarak Kaş ve Demre’nin mahallelerine içme suyu olarak götürülüyor.

ARTIK SU AKMIYOR

Akdağ’ın eteklerinde bulunan Uçarsu Şelalesi eylül ayına girilmesi ile kurudu. Daha önce gürül gürül akan şelaleden tek damla su akmaması görenlerde şaşkınlık oluşturdu. Şelalenin iki farklı anı yöre halkından motokros tutkunu Şaban Dede tarafından görüntülendi. Temmuz-ağustos döneminde çekilen görüntülerde şelaleden çok miktarda suyun aktığı görüldü. Geçtiğimiz günlerde çekilen görüntülerde ise bir damla su görülmedi. Akan sudan geriye kurumuş yosunlar kaldı.

‘YILLARDIR İLK DEFA SUYUN ÇEKİLDİĞİNİ GÖRDÜM’

Gördükleri karşısında şaşıran Şaban Dede, “Her yıl Uçarsu Şelalesi’ni ziyaret ederim. Geçen yıl bu aylarda Uçarsu Şelalesi’nin aktığını biliyoruz. Bu yıl yaptığım su ziyaretinde bir damla suyun olmadığını gördüm. Bu da beni çok üzdü. Yıllardır ilk defa bu aylarda suyun çekildiğini gördüm” dedi. (Habertürk)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi