16 Nisan 2024 Salı

Anthony Hopkins, Tanrı İnancının Kendisini Nasıl Kurtardığını Açıkladı

Kaliforniya’da düzenlenen bir konferansta konuşma yapan Akademi ödüllü aktör Anthony Hopkins, uzun süredir içinde olduğu alkol problemini “Tanrı’ya olan inancı” ile yendiğini ve kariyerini kurtardığını itiraf etti.

80 yaşındaki Galli oyuncu, Los Angeles’taki California Üniversitesi’nde yaklaşık 500 öğrenciye, “Çünkü tiyatroda yaptığınız şey bu, içiyorsunuz” diye tanıklığını anlattı.

Hollywood Reporter’ın haberine göre, 11’inci yıllık Leap (Liderlik, Mükemmellik ve Potansiyelinizi Hızlandırma) konferansında konuk konuşmacı olarak yer alan Hopkins, “Ben genellikle çalışılması çok güç biriydim çünkü genellikle akşamdan kalma oluyordum.” dedi.

“Neden sadece Tanrı’ya inanmıyorsun?”

1975 yılının Aralık ayında, “tiksindirici, mahvolmuş ve güvenilmez” bir haldeyken, isimsiz alkolikler toplantısında, “Neden sadece Tanrı’ya inanmıyorsun?” diyen bir kadınla tanıştı.”

1993 yılında sanat alanında verdiği hizmetlerden ötürü “Şövalye” ünvanı verilen ve dünyanın en büyük yaşayan aktörlerinden biri olarak görülen Hopkins, alkolden vazgeçme isteğinin “asla geri dönmeyecek şekilde” kendinden alındığını söyledi.

Öğrencilere, “Ben çok şey yapabileceğimize inanıyorum, kendi hayatıma bakarak, hala hayatımın şu anki durumuna inanamıyorum çünkü, Galler’de sarhoş ya da onun gibi bir şeyken ölmüş olmalıydım… Ölümü ya da iyi bir yaşam seçebiliriz” diye konuştu.

Karısı Stella Arroyave ile Los Angeles yakınlarındaki Malibu’da yaşayan aktör, seyirciyi para ya da başarının peşinden koşmamaları konusunda da uyardı.

“Parayı kovalarsan, işe yaramaz. Eğer başarıyı kovalarsan, yine işe yaramaz. Olmak istediğin şeyi kovalamak zorundasın, ama şimdi oluyormuş gibi yaşayın. Amacınıza ulaşmış gibi hareket edin ve böylelikle taşlar yerine oturacaktır” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Hopkins, Netflix’in yakında yayınlayacağı yapımlardan biri olan “The Pope” ta Papa Benedict’i canlandıracak. Hopkins 1992’de “Kuzuların Sessizliği” filmindeki Hannibal Lecter rolü ile En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü’nü kazandı.  Daha sonra ise üç kez daha aday gösterildi. Ayrıca üç BAFTA Ödülü, iki Emmys ve Cecil B. DeMille Ödülü kazandı.(CT)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi