19 Mart 2024 Salı

Arnavutluk’a Çok Sayıda Kutsal Kitap ve Hristiyan Kaynak Gönderildi

Mission Cry Başkanı Jason Woolford, Kilisenin inşasına yardımcı olacak Kutsal Kitap ve Hristiyan kaynaklarla dolu bir konteynerin 9 Kasım’da Arnavutluk’a ulaştığını söyledi. Gönderilen 27 bin kitabın yaklaşık yarım milyon dolara mal olduğu öğrenildi.

Jason Woolford

Woolford, konteyneri ülkeyi gönderebilmek için bürokrasi işleriyle uğraşmak zorunda kaldıklarını söyledi. Arnavutluk’ta işçilerin Hristiyan kaynaklı kitapları gördüklerinde yetkililere haber verdikleri belirtildi. Woolford, ‘‘İnsanlardan dua etmelerini istedik ve Tanrı çalıştı. Arnavutluk’taki inanlılar artık Kutsal Kitapları’na sahip’’ dedi. 

Woolford, aldığı çağrı nedeniyle hizmetini ‘Tanrı’nın savaş çığlığı’ olarak adlandırdığını söyledi. Hristiyanların Tanrı’nın zırhını kuşanmasına rağmen savaşları kaybettiğine dair çağrı aldığını belirtti. Kafasının karıştığını hissettiğinde, Tanrı ona daha yakından bakmasını söyledi. Bir şeyin eksik olduğunu fark etti. Woolford, ‘‘İman kalkanına veya Tanrı Sözü’nün kılıcına sahip değillerdi. Tanrı Sözü’ne sahip olmadan insanların kalkan veya kılıca sahip olmaları imkânsız’’ dedi. 

Mission Cry organizasyonunun inanlıları donatmasına yardımcı olmak için, Amerikalı Hıristiyanlar dünyanın dört bir yanına gönderilmek üzere Hristiyan kaynakları ve Kutsal Kitap’ı bağışladı. Mission Cry’in bu hizmeti oldukça önemli. Çünkü dünyanın dört bir yanındaki çoğu pastör kendi Kutsal Kitap’ına sahip değil. Arnavutluk’ta Kilise hızla büyüdü, ancak Kutsal Kitap sayısı hala düşük. 

Woolford, ‘‘Kutsal Kitap ve yardımcı Hristiyan kaynaklar olmadan yeni imanlılar sonraki adımları atmada ve güçlü bir teoloji geliştirmede zorlanıyor. Kutsal Kitap’a duyulan ihtiyaç, yiyecek ve su ihtiyacından bile ağır basmaktadır. Yemek, su ve giysiler güzel şeylerdir ama hepsi bir anlık zevklerdir. Birine bir bardak su verdiğinde bu onu bir dakikalığına tatmin eder, ama ona Tanrı Sözü’nü verdiğinde, sonsuza dek tatmin olur’’ dedi.

Woolford, Hristiyan kitapların da insanların hayatlarını değiştirdiğini, çünkü Kutsal Kitap’ı ve inancı açıkladığını belirtti. Amazing Grace’in yazarı John Newton, önceden köle tüccarıydı. Newton, Hristiyan bir kitabı okuduktan sonra iman etti. 

Web sitesinde, 64 yıllık hizmetlerinde 178 ülkeye 375 milyon dolardan fazla Kutsal Kitap hediye edildiği belirtildi. Woolford, ‘‘Bunlar, insanların raflarında duran Kutsal Kitaplar ve Hristiyan kitaplardı’’ dedi. 

Woolford, duanın Mission Cry’a yardım etmenin en iyi yolu olduğunu söyledi. Ayrıca para veya kitap bağışlayarak da yardımcı olunabilir. Woolford, ‘‘Bu, insanlara ülkeyi hiç terk etmeden müjdeci olma fırsatı veriyor’’ dedi. (CP)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi