20 Nisan 2024 Cumartesi

Aşırılık Yanlısı Çete Pakistan’da İbadet Zamanında Kiliseye Saldırdı

Hristiyan bir yardım kuruluşun bildirdiğine göre, Pakistan’ın Pencap bölgesindeki bir ibadet servisi sırasında aşırılık yanlısı Radikal bir çete kiliseye saldırdı. Olayda yaralanan kişiler hastaneye kaldırıldı.

İngiliz Pakistanlı Hristiyanlar Birliği, olayın, 4 Mart’ta Pastör Cecil Daniel’in Sahiwal bölgesindeki Pakistan İncil kilisesinde vaaz verdiği sırada sabah saat 9.30’da meydana geldiğini belirtti.  Kilise dışındaki gürültünün nedenini anlamak için Pastör, ibadeti durdurmak zorunda kaldı.

Pastör ve cemaati avluya geldiklerinde, ellerinde sopa ve baltalarla yaklaşık 20 kişilik bir çetenin kiliseyi çevreleyen sınır duvarını yıkmak için çalıştığını gördü. Cemaatte bulunan genç erkekler grubun kilise duvarını yok etmesini engellemeye çalıştığında çete saldırdı.

Saldırıya uğrayan kilise mensuplarına yardım etmek için çalışan Londra merkezli bir yardım kuruluşuna göre, çete ayrım gözetmeksizin herkese saldırdı ve bazı insanları kilisenin içine kadar takip etti.

Kilisenin erkekleri daha ağır darbelere maruz kalsalar da, bazı kadınların yüzlerine tokat atıldığı ve kıyafetlerinin yırtıldığı, bazı çocuklara da tokat ve tekme atıldığı öğrenildi.

Bu arada cemaatteki gençlere sopalar ve diğer eşyalarla saldırıldı.

Daniel’e göre, saldırının kilise sınır duvarının inşaasına bir yanıt olduğuna inanılıyor. Duvar, kiliseye bitişik mülk sahibi olan Tufail Rao adlı arazi sahibinin , kilise mülkünü ele geçirmek istemesi üzerine kilise binasını korumak adına inşa edildi.

İngiliz Pakistanlı Hristiyanlar Birliği’ya göre, en az dört Hristiyan erkek hastaneye kaldırıldı ve kilisenin sınır duvarı ciddi şekilde hasar gördü.Polis derhal harekete geçti, soruşturma başlattı ve suçluları tutukladı.

Open Doors ABD’nin 2018 Dünya Gözlem Listesi’nde Pakistan, Hristiyan zulmünde dünyadaki en kötü beşinci ülke olarak yer alıyor.(christianpost)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi