25 Nisan 2024 Perşembe

Avadis Tabaşyan’dan, “Kutsal Ruhun Gelişi Bayramı” Mesajı

Tabaşyan: “Kutsal Ruh, hem bizleri hem de kiliselerimizi koruyor.”

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi ve Hatay Ermeni Kiliseleri Baş Pederi Avadis Tabaşyan, “Kutsal Ruhun Gelişi Bayramı” münasebeti ile kişisel sosyal medya hesabından bir kutlama mesajı yayınladı. Kutsal Ruhun gelişi ile İsa Mesih’in öğrencilerinin yanı sıra Kilisenin de koruyup güçlendiğine işaret eden Tabaşyan, Tanrı’nın kutsal ruh aracılığı ile tüm kalplere dokunduğuna da vurgu yaptı.

Kutsal Ruh’un hayatımız boyunca önderimiz ve yardımcımız olması temennisinde de bulunan Tabaşyan; “Sevgililer, ‘Kutsal Ruhun Gelişi’ (Hokekalusd) Bayramımız kutlu olsun. Bugün, İsa Mesih’in dirilişinden sonraki 50. gün, yani göğe yükselişinden 10 gün sonra, Kutsal Ruh’un yukarı odada İsa Mesih’in öğrencilerine gelişi “Yeryüzüne inişi” olarak kutladığımız gündür. Bir diğer anlamı da bütün imanlıların “Kutsama” günüdür.

Rab İsa Mesih, öğrencilerine ‘…Baba’nın benim adımla göndereceği yardımcı, Kutsal Ruh, size her şeyi öğretecek. Bütün söylediklerimi size hatırlatacak. Size esenlik bırakıyorum, size kendi esenliğimi veriyorum. Ben size dünyanın verdiği gibi vermiyorum. Yüreğiniz sıkılmasın ve korkmasın…’ demişti.

İşte bu en güvenilir söz ile Rab, her daim sözünü yerine getirmeye devam ediyor. Öğrencilerinin güçle, kutsama ve yeniliklerle donatıldığı gibi yüzyıllardır kilisesini de her zaman koruyup, O’nun sözüne iman edenleri de aynı güç ve kutsamayla yenilemektedir. Bu yüzden bugün Rab, Kutsal Ruh aracılığıyla her birimizi cesaretle bilgelikle ve kendi gücüyle donatsın. Kutsal Ruh önderimiz ve yardımcımız olsun.

Tanrı kutsasın bizleri, kutsasın yüreğimizi, kutsasın hayatımızı, kutsasın sağlığımızı, kutsasın evimizi, ailemizi, çalışmalarımızı (işimizi), kutsasın ruhsal yaşamımızı, dileklerimizi ve tüm planlarımızı! Her günümüzü Kutsal Ruh’un gücüne, yardımına bırakarak geçirmemizi sağlasın. Yan yana beraberce kutlayacağımız Rabbin bereketi ile dolu bayramlarımız olsun!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi