23 Nisan 2024 Salı

Avrupa Ülkelerinden Deprem Bölgesine Yardımlar Sürüyor

Avrupa ülkelerinin, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yönelik yardımları sürerken, Hollanda 10 milyon avro ek destekte bulundu, İspanya’daki Türk ve İspanyol vatandaşlar Türkiye’ye 71 tonu aşkın yardım malzemesi gönderdi.

Amsterdam

Avrupa ülkelerinin “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yönelik yardımları sürerken, Hollanda 10 milyon avro ek destekte bulundu, İspanya’daki Türk ve İspanyol vatandaşlar Türkiye’ye 71 tonu aşkın yardım malzemesi gönderdi.

Hollanda hükümeti, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerin gıda, su, ilaç ve barınma ihtiyaçları için 10 milyon avro daha ek yardım yapılacağını açıkladı.

Hollanda Ticaret Bakanı Liesje Schreinemacher, söz konusu ek yardımın ülkedeki çok sayıda STK’nin, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için ortaklaşa yürüttüğü Giro555 kampanyası hesabına gönderileceğini belirtti.

Giro555 kampanyasında yaklaşık 42 milyon avro bağış toplandı. Çok sayıda televizyon ve radyonun bugün yapacağı ortak yardım yayınlarıyla bu rakamın artması hedefleniyor.

Hollanda’da depremlerden etkilenen bölgelere ihtiyaç malzemesi toplanması için başlatılan kampanyalar yoğun ilgi görürken, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliğinin belirlediği toplama merkezleri de Türk ve Hollandalı vatandaşların getirdiği ayni yardımlarla doldu.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Şu ana dek Hollanda’dan 19 bin ısıtıcı, 2 bin 200 jeneratör, 816 çadır, 32 bin battaniye, 620 ton giyecek, 231 ton tıbbi malzeme Kahramanmaraş, Adana, Hatay ve Gaziantep’e doğrudan gönderildi. Ankara ve Edirne koordinasyon merkezlerine büyük miktarda sevkiyat yapıldı” ifadelerine yer verdi.

İspanya

İspanya’da toplanan ve Türkiye’ye sevk edilen yardım malzemesinin 71 tonun üzerinde olduğu bildirildi.

İspanyol hükümetinin ve halkının depremzedelere yardım için tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirten Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği 1. Müsteşarı ve Maslahatgüzarı Ayşe Zeybek, “Büyükelçiliğimizin koordinasyonunda, vatandaşlarımız ve İspanyol dostlarımız yardım toplama ve sevkiyat çalışmalarını 10 lojistik merkezde yürütüyor” dedi.

Zeybek, “71 tondan fazla yardım malzemesi, 3 tır, 1 kargo uçağı, 4 yolcu uçağı ve 1 gemi konteyneri ile ülkemize sevk edildi. Yardım toplama ve sevkiyat çalışmalarımız sürüyor. Gönderilen malzeme depremzedelerin acil ihtiyaç duydukları çadır, battaniye, uyku tulumu, kışlık kıyafet, hijyen malzemesi, tıbbi malzeme ve gıdadan oluşmakta” ifadelerini kullandı. (AA)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi