25 Nisan 2024 Perşembe

Avrupa’daki Bazı Ülkelerde Sokağa Çıkma Yasakları Kalktı

Yeni tip Koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden İtalya’da sokağa çıkma kısıtlamaları bugünden itibaren kalkmaya başlıyor. İtalya dışında Yunanistan, İzlanda ve Belçika’da da önemler gevşetilmeye başlandı.

Avrupa’da salgından ilk ve en çok etkilenen yer olan İtalya, yarından itibaren Kovid-19 acil durumunda yeni bir evreye giriyor.

Yeni tip koronavirüs salgınının Avrupa’da en fazla can kaybına neden olduğu ülke olan İtalya, 2 aylık sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından bugün kademeli olarak yeniden sokaklara geri dönmeye başlıyor.

İtalyanların artık dışarıda egzersiz yapmasına ve aynı bölgedeki akrabalarını, maske takmak koşuluyla, ziyaret etmesine izin verilecek. Ülkedeki parklar da açılırken, restoranlar da paket servis yapabilecek. Ayrıca 15 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze törenlerine de izi verilecek. İtalya, Kovid-19 salgını nedeniyle tüm ülke çapında sokağa çıkma yasağı uygulayan ilk ülke olmuştu.

Yunanistan “normale” dönüş yapıyor

Yunanistan’da normalleşme süreci bugün başladı. Ülkede sokağa çıkma yasağı 42 gün sonra kaldırılırken, bazı dükkanlar yeniden açıldı. Yunanistan’da ilk Korona virüs vakası 26 Şubat’ta tespit edildi, virüs İtalya’dan gelmişti. 23 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

3 Mayıs akşamı itibariyle toplam can kaybının 144, toplam vaka sayısının 2.626 olduğu Yunanistan normalleşme sürecine girdi.

Kapanan dükkanların bazıları bugün açıldı. Kitapçılar, kırtasiyeler, elektronik eşya satan mağazalar, gözlükçüler, ayakkabı tamircileri çiçekçiler, kuaförler 4 Mayıs’ta açılan işletmeler arasındaydı.

Hükümet tüm işletmelerin bir anda açılmasını, tüm çalışanların bir anda sokağa çıkmasını istemediği için kademeli bir geçişi tercih etti.

Diğer tüm kapalı alanlarda ise maske kullanılması şiddetle tavsiye ediliyor.

Yetkililer mevcut iyimser tablonun bozulmaması için halkın temel hijyen kurallarını ve sosyal mesafe alışkanlığını korumasını istiyor. Tablonun kötüye gitmesi halinde yasakların geri gelebileceği uyarısında bulunuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi