19 Nisan 2024 Cuma

Avrupalıların Çoğu Kendilerini Hristiyan Olarak Görüyor, Ancak Kiliseye Gitmiyorlar

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırmalar, çoğu Batı Avrupalı’nın kendilerini Hristiyan olarak saydıklarını ancak kiliselere çok nadir uğradıklarını veya hiç gitmediklerini ortaya koydu.

Sonuçlar, araştırmaya katılan Avrupa’nın 15 Batı ülkesinden 12’sindeki en büyük dini toplulukların yapay Hristiyanlardan ve hiçbir dine mensup olmayanlardan oluştuğunu gösterdi. Anket sonuçlarında bahsi geçen “Yapay Hristiyanlar” tabiri kendilerini Hristiyan olarak adlandıran, fakat kiliseyi ayda bir kez ya da hiç ziyaret etmeyen kesimini ifade ediyor.

2017 ortalarında bir telefon anketi yapıldı. Ankete Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık’tan 24.000’i aşkın kişi katıldı.

Kendilerini Hristiyan olarak tanımlayan Batı Avrupalıların ortalama yüzdesinin %71 olduğu ortaya çıkarken %22’sinin ayda en az bir kez kiliseyi ziyaret ettiği belirtildi. Araştırmaya katılan 15 ülkeden, vaftiz edilenlerin ortalama yüzdesinin % 91 ve % 81’ini Hristiyan olarak yetiştirildiği bildirildi fakat günümüzde kiliseyi ziyaret edenlerin oranı oldukça düşük.

Hollanda ve Norveç dışında araştırmaya katılan tüm ülkelerde, en büyük kesimlerin herhangi bir dine mensup olmayan veya çok nadir kiliseye giden insanlardan oluştuğu ortaya çıktı.

Bu durumun tek istisna sonuçlarını gösteren ise İtalya oldu. İtalya’da gerçek Hristiyanlar ile sadece kendilerini Hristiyan olarak adlandıranların oranı birbirine neredeyse eşit.

Batı Avrupa’da resmi Hristiyanların sayısı genel olarak diğer tüm dinlere ait kişilerin sayısından çok daha fazla. Tüm bunlara rağmen ankete katılanlardan %14’ünün dini yaşamın kendileri için çok önemli olduğunu belirtmesi de dikkat çekmeye değer. (CNL News, Newod/OD)  

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi