29 Mart 2024 Cuma

Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi Gerçekleştirilen Tören ile İbadete Açıldı

İstanbul Edirnekapı mevkisinde  yer alan tarihi ‘Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi’, ‘Vakıflar Genel Müdürlüğü’ tarafından gerçekleştirilen restorasyonun tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle ibadete açıldı. Rum Ortodoks Kilisesi İstanbul Patriği I. Bartholomeos, tören kapsamında yapmış olduğu konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete teşekkürlerini iletti.

‘Vakıflar İstanbul 1’inci Bölge Müdürlüğü’ tarafından üstlenilen restore çalışmasının tamamlanması ile faaliyete geçirilen kilise için yaklaşık 3 yılda 4 milyon TL harcamanın yapıldığı aktarıldı. Tarihi Rum Ortodoks Kilisesi’nin açılış törenine başta Rum Ortodoks Kilisesi İstanbul Patriği I. Bartholomeos, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ve çok sayıda Ortodoks vatandaş katılım gösterdi. Ekümenik Patriğin riyaseti ile gerçekleştirilen ayinin öncesinde dualar edildi ve restorasyon çalışması kapsamında tamamlanan müzik okulunda ise dinleti sunuldu.

Ekümenik Patrik I. Bartolomeos, Tarihi eserleri korumanın, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarımının medeni bir vazife olduğu ile başlayan konuşmasında,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete teşekkür dileklerini iletti.

Patrik I. Bartholomeos ayrıca,  ülkemizin ilerlemesi ve halkın refahı için farklılıkların bir zenginlik olarak görülmesi ve birlikteliğin ana birleştirici eksen olmasına da dikkat çekti.

Hiçbir Ayrım Gözetmiyoruz…

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ise, ‘Hiçbir ayrım gözetmeksizin kendilerine emanet edilen değerleri geleceğe taşımak ve sahip çıkmak gayretinde bulunduklarını’ belirtirken son olarak Patrik Hazretlerine riyaseti için teşekkürlerini sundu ve tarihi Kilise için görevlendirmiş olduğu Papazı memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.’ (TimeTurk)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi