19 Nisan 2024 Cuma

Ayet Ezberleme Yarışmasından 100 Bin Dolar

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Bible Bee yarışmasının birincisi 100 bin dolar ile ödüllendirildi.

Bible Bee yarışmaları 2009 yılından itibaren her yıl düzenleniyor. Bu yıl düzenlenen 9. Etap yarışmacılarının görevi, sadece 90 gün içerisinde İncil’den 840 ayet ezberlemeleriydi.

CBN News’ün haberine göre, Bible Bee yarışmasını aktör ve yapımcı Kirk Cameron organize ediyor. Kirk Cameron, ‘’İlk kez 2009 yılında düzenlemeye başladığımız Bible Bee yarışmasını izleyince, yarışmacıların adeta hayranı ve destekçisi oldum. Yarışma fazlasıyla eğlenceli ve heyecanlı” dedi.

2009 yılından  bu yana her sene düzenlenen yarışmaların 9’uncu etabına kadar gelmeyi başaran 3 kişi oldu. Üç genç yarışmacı final turunda birbirleriyle yarıştı. Finale çıkmayı başaran genç, 100 bin dolar kazandı.

İncil’den ayetlerin ezberlemesini temel alan bu özel proje seneler içerisinde dünya genelinde birçok gencin ilgisi çekmeyi başardı.

Yarışmayı 12 milyon kişi Facebook üzerinden canlı olarak izledi. Konuyla ilgili açıklama yapan yarışmanın sponsoru ve aynı zamanda Hobby Lobby şirketi ve Kutsal Kitap Müzesi Genel Başkanı Steve Green, ‘’Gençlerin İncil’den ayetleri ezbere bildiklerini ve İncil’le ilgilendiklerini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Ayrıca Facebook canlı yayın üzerinden düzenlenen böylesine yenilikçi bir projenin parçası olduğuma çok mutluyum’’ dedi.

Genç yarışmacılar büyük finalde kendilerini izleyen milyonlara, uyguladıkları ezberleme metotlarını paylaşıp Kutsal Kitap’ın en doğru şekilde nasıl incelenmesi gerektiğini anlattılar.(Olga Daşcinscaia)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi