29 Mart 2024 Cuma

Azerbaycan’a günübirlik ziyaret

Gürcistan ziyaretini tamamlayan Papa Françesko, Gürcistan’ın komşu ülkesi Azerbaycan’a geçti. Papa burada pazar ayinini yönettikten sonra Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve dini yetkililerle görüşecek. Papa Françesko’nun akşam saatlerinde Azerbaycan’dan ayrılarak Vatikan’a dönmesi planlanıyor.

Azerbaycan’da pazar ayinini Bakü Salezyen Merkezi’nde yöneten Papa Françesko, vaazında İsa Mesih’in Hristayanlara iki önemli görev verdiğini bunların inanç ve hizmet olduğunu hatırlattı.Papa, “Azerbaycan halıları gerçek bir sanat eseri. Onun desenleri ve renkleri uyum içinde örülmüş. Bu aynı Hristiyan yaşamı gibi. Hristiyanlar da her gün birlik içinde uyumlu olarak yaşamalıdır” dedi.

Papa, bazılarının Papa’nın 2 milyon nüfuslu ve sadece 700 kişilik Katolik Cemaati olan binlerce kilometre uzaktaki bir ülkeyi ziyaret etmesini zaman kaybı olarak nitelediğini hatırlatarak, bunun bir ziyaretten daha fazlası olduğunu, Kutsal Ruh’un da küçük büyük ayırt etmeksizin tüm topluluk üyeleriyle bir araya geldiğini söyledi.

Pazar ayininin ardından Papa, Azerbaycan Başkanlık Sarayı’na geçerek Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Papa, Azerbaycan Bağımsızlık Savaşı Şehitleri Anıtı’nı da ziyaret ederek savaşta yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.

Papa Françesko, Haydar Aliyev Camii’nde Müslüman din adamlarıyla bir araya geldikten sonra Bakü Ortodoks ve Yahudi Topluluğu liderleriyle de görüşecek. Papa’nın 19:15’te Baküden ayrılması ve 22’de Roma Havaalanına inmesi planlanıyor.

Azerbaycan’a en son Papa ziyareti 2002 yılında Haydar Aliyev’in Cumhurbaşkanlığı döneminde Papa Aziz 2. John Paul tarafından gerçekleştirilmişti. (Seyfi Genç)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi