25 Nisan 2024 Perşembe

Aziz Agustinus Kilisesi’nde Efkaristiya Tapınma Günleri

İstanbul Fenerbahçe’de bulunan Aziz Agustinus Latin Katolik Kilisesi’nde her salı akşamı, İstanbul Latin Katolik Episkoposluğundan Diyakon Burhan Buladlar tarafından Söz Ayini ve Efkaristiya Tapınma düzenlenmektedir.

Her hafta, salı akşamları Saat 20:00’da başlayan söz ayini ve sonrasında ilahiler eşliğinde yapılan Efkaristiya tapınmasına İstanbul’un çeşitli Katolik kiliselerinden, farklı mezhep ve inançlardan katılım olduğunu söyleyen Diyakon Burhan Buladlar; kapılarının sevgiyle herkese açık olduğunu söylüyor. Efkaristiya Tapınma öncesi Söz Ayini’nde okunan İncil üzerine vaaz veren Diyakon Burhan, özellikle vaazda Efkaristiya tapınması sırasında yapılacak derin düşünce konusunu cemaate veriyor.

Diyakon Burhan Buladlar

Efkaristiya tapınmanın Mesih İsa ile buluşmak olduğunun altını çizen Diyakon Burhan; “Zamanlarımız çok hızlı, işlerimiz, okullarımız, tempomuz o kadar hızlı ki genellikle durmamız, yavaşlamamız gerektiğini fark edemiyoruz. İşte Salı günleri gerçekleştirdiğimiz bu Efkaristiya tapınma yavaşladığımız, durduğumuz ve hayatlarımızın merkezinde olması gereken Rabbimiz Mesih İsa’nın huzurunda olduğumuz andır. Sessizlikte Mesih İsa’yı dinlemek, ilahilerle dua etmek ve O’na övgüler sunmak benzersiz bir andır. Efkaristiya Rabbimiz Mesih İsa’nın gerçek bedeni ve kanıdır. Efkaristiya yer ve göğün birleştiği, meleklerin övgüler sunduğu andır ve büyük bir gizemdir” dedi.

Efkaristiya Tapınmaya Avrupa ve Anadolu yakasından gelenlerin olduğunu söyleyen Diyakon Burhan; “Tapınmada gençleri, aileleri, yaşlıları, bebek ve çocukları bir arada görebilirsiniz. Bu bizim bir aile olduğumuzu ve Mesih İsa’da komünyon, bir olduğumuzun ifadesidir.”

Fenerbahçe Aziz Agustinus Kilisesi’nde bir yıldan bu yana devam eden Efkaristiya Tapınma’ya Moda Assomption Kilisesin’den Peder Jean-Mari’de eşlik ediyor.

Diyakon Burhan: “Kalplerinde ve hayatlarında Allah’ı arayan herkes burada sevgiyle karşılanacaktır. İncil’de Mesih İsa şöyle der: ‘Benim gönderdiğimi kabul eden Beni kabul etmiş olur.’ Sizleri her Salı akşamı saat 20:00’da Fenerbahçe Aziz Agustinus Kilisesi’ne davet ediyorum” (Diyakon Burhan Buladlar)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi