25 Nisan 2024 Perşembe

Kutsal Ruh Katedrali’nde ‘Kül Çarşambası’ Ayini Düzenlendi

Kutsal Ruh Katedrali’nde 6 Mart Çarşamba günü, Paskalya bayramından önceki oruç devresinin ilk günü olan ‘Kül Çarşambası’, İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez’in riyasetiyle kutlandı.

İstanbul’un Şişli ilçesinde yer alan Kutsal Ruh Katedrali’nde, Paskalya bayramından önceki oruç devresinin ilk günü olan ‘Kül Çarşambası’ ayini saat 19:00’da, Episkopos Monsenyör Gonzalez ve birçok ruhbanın iştirakı ile başladı. Ayinin öncesinde ise bu dönemde tövbekar bir yaşam sürmek ve yenilenmek isteyen imanlılar günah itirafı sırrını aldılar.

Günah itirafı zamanının ardından, Episkopos Monsenyör Gonzalez yönetiminde, ruhbanlar ve altar görevlileri buhurdanlık ile cemaatin arasından geçerek ‘Kutsal Efkaristiya’ sofrasının hazırlandığı ve sunulduğu sunağa doğru ilerlediler. Daha sonra Episkopos Monsenyör Gonzalez sunağın etrafını buhurdanlık ile takdis etti.

Ayinin ilerleyen kısmında ise imanlı halktan görevlendirilmiş kişilerin okudukları Tanrı sözleri ile günün içeriğindeki giz hatırlatıldı. (Yoel 2:12-18, 2. Korintliler 5:20; 6:1-2…)

Yapılan okumaların ardından Episkopos Monsenyör Gonzalez, Tanrı sözünün bildirildiği yere ilerleyerek Kutsal Kitap’tan -Matta 6, 1-6. 16-18>> kısımlarını okudu. Tanrı sözünün açıklanması ve uygulanmasını isteklendiren vaazında, bu dönemin pişmanlık, alçakgönüllülük ve fedakarlıkla geçirilmesi için çağrıda bulundu.

Episkopos Monsenyör Gonzalez vaazın sonrasında, geleneğe göre bir sene önceki ‘Zeytin Dalı Pazarında’ kutsanmış zeytin dallarının yakılmasıyla elde edilen külleri takdis etti. Takdis edilen küller imanlıların alınlarına sürülerek, bu dönemde tövbekar bir yaşam sürmeleri ve yenilenmeleri hatırlatıldı.

Son olarak, Mesih’in bedeni ve kanı olmaları için yapılan yakarış ile birlikte ayinin doruk noktasına ya da kalbine giriş yapıldı. Mesih’in Efkaristiya’da yani ekmek ve şarapta hazır bulunmasının ardından imanlılar bu sırrı aldılar.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi