24 Nisan 2024 Çarşamba

Aziz Fransua Bayramı, St. Antuan Kilisesi’nde Kutlandı

İstanbul St. Antuan Kilisesi’nde Aziz Fransua Bayramı 4 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Latin Katolik Kiliseleri Episkoposu Rubén Tierrablanca Gonzalez tarafından yönetilen ayinle kutlandı. Fener Rum Patrikhanesi temsilci olarak Peder Dimitri Mayoğlu katılım gösterdi.

Her sene olduğu gibi Aziz Fransua’nın kemik röliği tüm ayin boyunca sunakta kaldı. Fransisken cemaatinin kurucusu Assisili Aziz Fransua aynı zamanda hayvanların ve doğanın koruyucusu olarak kabul edilir.

Sirak Kitabı’ndan sözler ve Aziz Pavlus’un Galatyalılara Mektubundan sözler okunduktan sonra Peder Jacky Doyen İncil’in Matta kitabından 11. bölümünden sözler okudu.

Ardından Monsenyör Tierrablanca verdiği vaazında Aziz Assisili Fransua’nın kişiliğine vurgu yaparak; “Her sene olduğu gibi bu sene de evrensel kardeşimiz, kainatı kapsayan ve tamamen elçisel olan göksel babamız Aziz Fransua’nın Bayram ayininde Tanrı’nın Sözlerini işittik. Bu seneki okumalar, her sene okunan okumaların aynısı; ama dünya, Kilise ve biz devamlı değişiyoruz. İmanımızla bir yanıt verebilmek için, Mesih’in dün, bugün ve yarın aynı olduğunu bilerek, zamanın işaretlerini yorumlamak zorundayız” dedi.

Ayinden sonra tüm katılımcılara kutsanmış ekmek dağıtıldıktan sonra Afrikalılardan oluşan orkestranın eşliğinde yemek verildi.(Nathalie Ritzmann)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi