29 Mart 2024 Cuma

Aziz Pavlus, Memleketi Tarsus’ta Anıldı

29 Haziran Çarşamba günü, Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Bayramı, dünyada olduğu gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinde de kutlandı. Aziz Pavlus’un doğduğu şehir olan Tarsus’da Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Bayramı, düzenlenen özel bir ayinle kutlandı.

St. Pavlus Müzesinde, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti önderliğinde düzenlenen ayine İskenderun Katolik Kilisesi Pederi Lucian Abalintoaiei, Mersin Katolik Kilisesi Pederlerinden Roberto Ferrari ile Francis Dondu, İstanbul’dan Peder Carmine Donnici, İskenderun, Antakya, Mersin, Adana ve Tarsus’tan Hristiyan vatandaşlar katılım gösterdi.

Ayin sırasında Episkopos Monsenyör Bizzeti’nin mektubu Türkçe olarak okundu. Monsenyör Bizzeti, Aziz Pavlus’un Filipililere yazdığı mektubunda anlattıklarını mektubunda özetledi ve şu ifadeler yer aldı:

“Filipililere mektupta, Saul yani Pavlus ferisi bir hayattan nasıl Allah’a gerçekten inanan bir insana geçişi anlatır. Bu değişim Aziz Stefan’ın ölmeden önce kendini taşlayanları affettiğini, korkusunu yenen ve kendisine ‘kardeşim’ diye seslenen Hannanya’yı görmesiyle gerçekleşti. Şam’daki, Hristiyan’ları tutuklamak için giderken Saul, yolda İsa ile kişisel bir buluşma yaşar. İsa ona o kadar iyi, o kadar sevecen, o kadar insanlara âşık, o kadar merhametli ve o kadar şefkatli görünür ki, Pavlus için artık kendisinin, adaletin, yasaya duyduğu fanatikliğin, hiçbir şeyin önemi kalmamıştır.

Tanrı’nın baştan pazarlıklı olmadığını anlar, çünkü yasayı uygulamak, mümkün olan tüm çabalarımıza rağmen kendi kendimize kurtulmamızı sağlamaz, sadece onu daha iyi tanımamıza yardımcı olur. İsa ile ilişki kurmak, O’nu ve O’nun bitmeyen sonsuz sevgi gizemini tanımak, herhangi bir dindar insanın yaşayacağı en ilginç durumdur. Pavlus önceleri Tanrı’yı bir yargıç olarak görmekteydi fakat sonra onu kurtarıcısı olarak görür ve ona sevgiyle bağlanır.

Yasalara uymak güzel bir şey ama sevmek çok daha fazla bir şeydir! Seni seven biri iyi hissetmeni sağlar, sana güven verir, sana destek çıkar, sana değerli olduğunu hissettirir, geleceğe karşı bir umut verir. Kişisel çabalar, sevilmiş olmanın sevinci karşısında süprüntüdür diyor Aziz Pavlus!”

Dualar ve ilahileri eşliğinde devam eden ayinin ardından, Tarsus’taki meşhur şelalelere giden tüm cemaat üyeleri hep birlikte yemek yediler ve Aziz Pavlus’un memleketinde hoşça bir gün geçirdiler. (SAT-7 TÜRK /İlyas Terbiyeli-İSKENDERUN)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi