18 Nisan 2024 Perşembe

Aziz Petrus Meydanı IŞİD Hedefi Olabilir

Paris saldırılarından sonra Dış İşleri Bakanı Paolo Gentiloni’nin belirttiğine göre, FBI tarafından kimliği belirlenen Arap asıllı 5 şüpheli kişi aranıyor.

ABD’nin potansiyel hedef olabilecek yerler arasında Roma, Milano Katedrali, Aziz Petrus Bazilikası ve La Scala Opera Binası’da var. Bunun yanı sıra kiliseler, sinagoglar, restoranlar, tiyatrolar ve oteller de yer alıyor.

Bakan Gentiloni, “ ABD’nin yaptığı uyarı, insanları İtalya’dan uzaklaştıracak kadar büyük bir uyarı değildi.” dedi ve  “ Endişenin tutsakları olamayız.” diye ekledi.

Bu arada İtalyan Ansa haber ajansına göre, Roma metro istasyonunda şüpheli bir paket bulunmasıyla bomba alarmı verildi ve metronun bir kısmı kapatıldı. Alarm üzerine İtalyan bomba imha ekibi olay yerine geldi ve yanlış alarm olduğu anlaşıldı.

Ancak hükümet, Katolik Kutsal Yılı’n ya da Jubile Yılı olarak da bilinen Jubile günlerinin yaklaşmasıyla güvenliği arttırmaya başladı. Terör örgütlerinin özellikle IŞİD’in uzaktan kumandalı uçaklarla Roma ve Vatikan’a saldırabileceğinden endişe ediyor. Bu endişeyle beraber Jubile boyunca hava sahasının kapatılmasına ve Aziz Petrus Meydanı’na güvenlik kontrol noktaları kurulmasına karar verildi.

İç işleri bakanı Angelino Alfano, Roma ve çevresinde, İtalya sınırlarına ve hava alanlarına 7 yüz ek asker nakil ettiklerini belirtti.

Bir yıl boyunca sürecek olan Jubile Yılı’nda Roma ve Vatikan’ı milyonlarca Hristiyan’ın ve ziyaretçinin geleceği düşünülüyor.

(ibtimes.co.uk/BA)

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi