29 Mart 2024 Cuma

Aziz Petrus Meydanı’nda Noel Hazırlığı

Vatikan’da her yıl düzenli olarak kurulan Noel Ağacı, süsleneceği 7 Aralık günü için hazırlanmak üzere Vatikan’a ulaştı.

4,5 ton ağırlığındaki ağaç geçtiğimiz Perşembe günü Aziz Petrus Meydanı’na yerleştirildi. 23 metre yüksekliğindeki ağaç Pordenone olarak da bilinen Kuzey İtalya’da bulunan Friuli Venezia Giulia’dan getirildi.

Ağaç, İsa Mesih’in doğum sahnesini içeren ve kumdan yapılmış olan heykelin boyunda ve bu gelenek 2. John Paul’un papalığına denk gelen 1982 yılından beri sürüyor. Yılbaşı ağacı süsleme geleneği, Kuzey Avrupa’da ve aynı zamanda 2. John Paul’un memleketi olan Polonya’da süsleniyordu; ancak onun papalığında resmi olarak dikilene kadar Vatikan’da daha önce ağaç süsleme geleneği yoktu.

O yıl Papa 2. John Paul ilk Noel ağacını, Roma’ya kadar ağacı kendisi getirmiş olan Polonyalı bir çiftçiden hediye olarak kabul etmişti. Bundan sonra her yıl yine aynı şekilde bir ağaç Avrupa’nın değişik yerlerinden hediye olarak kabul edilmeye başlandı.

Geçen yıl ki ağaçta yine Polonya’dan gelmişti ve Papa Françesko ağacı İtalya’nın depremden etkilenen bölgelerinde bulunan, farklı onkoloji servisinde yatmakta olan çocuklarla birlikte süslemişti.

Ağaç bu yıl 7 Aralık’ta süslenecek ve 13 Ocak 2019’a kadar ışıkları açık olarak tutulacak.(Vatican News)

 

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi