19 Mart 2024 Salı

Aziz Petrus ve Aziz Pavlus, Hatay’da İki Gün Anılacak!

Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Bayramlarının Hatay’da gerçekleştirilecek kutlama etkinliklerinin programı belli oldu. Hristiyanlığın 2 büyük azizi, 28 Haziran Çarşamba ve 29 Haziran Perşembe günü Antakya’da yapılacak etkinliklerle anılacak.

Antakya Aziz Pavlus ve Petrus Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu ile Kilise Pederleri, Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Bayram etkinliklerinin bu yıl iki gün süreyle kutlanacağını ve kutlama programının belirlendiğini açıkladılar.

Buna göre kutlama etkinlikleri Çarşamba günü saat 18.00’de başlayacak. Antakya Ortodoks Kilisesi’ndeki etkinlikte Akşam Duası ve Beş Ekmek Duası gerçekleştirilecek. Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantine Kayyel’in riyasetinde gerçekleştirilecek olan dua etkinliğine Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Paolo Bizzeti’nin de katılması bekleniyor.

Akşam ve Beş Ekmek Dualarının ardından 19.00-20.30 saatleri arasında da Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı Ayini gerçekleştirilecek. Bu özel ayinde Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantine Kayyel’in eliyle Bayram Orduluoğlu’nun Diyakonluk ataması da yapılacak.

Bayram Ayinin hemen ardından 20.30-21.00 saatleri arasında, Episkopos Kostantine Kayyel ile Diyakonluk ataması yapılacak olan Bayram Orduluoğlu’nun tebrik kabulü kilise salonunda yapılacak. Tebrik kabulünden hemen sonra da Bayram Kokteyli ve Müzik Dinletisi gerçekleştirilecek.

Bayram kutlamalarının ikinci gün etkinlikleri ise 29 Haziran Perşembe saat 10.00’da başlayacak. Dünyanın ilk kilisesi olarak kabul edilen Antakya Saint Pierre Kilisesinde, Katolik ve Ortodoks Kiliselerinin birlikte organize ettiği; kent protokolünün yanı sıra ülkemizden ve yurt dışından Hatay’a gelecek hacı adaylarının katılımlarıyla ‘Evrensel-Barış Duası’ gerçekleştirilecek. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi