25 Nisan 2024 Perşembe

Bağdadi’nin İntikamını Almak İsteyen IŞİD, 11 Hristiyanı İnfaz Etti

Nijerya’da eski liderleri Ebubekir el Bağdadi ve sözcüsünün intikamını almak isteyen IŞİD militanları, 11 Hristiyanın infaz edildiğine dair bir video yayınladı. Video, Noel Bayramı’nın ertesi günü, Telegram hesabı üzerinden Arapça alt yazılı ama sessiz şekilde sunuldu. 

Videoda bez üniformalı ve siyah maskeli adamların, gözleri bağlı olan 11 esiri infaz ettiği görülüyor. Reuters tarafından yayınlanan diğer bir videoda ise, esirlerin Nijerya’nın kuzeydoğu bölgesinde yer alan Borno Eyaleti’nden Maiduguri ve Damaturu’dayakalandığı belirtildi. 

Videoda esirlerin Nijerya Hristiyan Birliği’nden ve Devlet Başkanı Muhammadu Buhari’den yardım istediği görülüyor. Buhari, Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, ‘‘Karanlığın bu temsilcileri, insanlığın ortak düşmanlarıdır. Bizi bölmelerine ve kutuplaştırmalarına asla izin vermemeliyiz’’ sözleriyle saldırıyı kınadı. 

IŞİD’in Nijerya kolu olan ISWAP, 2016 yılında BokoHaram grubundan ayrıldı ve bölgenin baskın gücü haline geldi. Son 10 yılda, Nijerya’nın kuzey bölgesinde yaklaşık 30 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden oldular.

IŞİD lideri Bağdadi ise, ABD’nin Suriye ve Muhajir’e düzenlediği askeri operasyonlar sırasında Ekim ayında öldürülmüştü. (Reuters)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi